Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών καλεί για υγιείς δεσμούς Κίνας-Ευρώπης, δίνοντας μεγαλύτερη σταθερότητα στον ταραγμένο κόσμο

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi συναντήθηκε με τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών και Εμπορίου Peter Szijjarto τη Δευτέρα στο Πεκίνο.

Η Ουγγαρία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υπέγραψε διακυβερνητικές συμφωνίες για τη συνεργασία Belt and Road με την Κίνα και η συνεργασία Belt and Road μεταξύ των δύο χωρών έχει αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα την τελευταία δεκαετία, δήλωσε ο Wang, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου του η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Είπε ότι η Κίνα προσβλέπει στην επέκταση της ρεαλιστικής συνεργασίας με την Ουγγαρία σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, του εμπορίου, των επενδύσεων και της χρηματοδότησης, και την επιτάχυνση της ανάπτυξης μεγάλων έργων.

Η Κίνα και η Ευρώπη είναι εταίροι και όχι αντίπαλοι και η κοινή τους κατανόηση υπερτερεί κατά πολύ των διαφορών τους, είπε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

Πρόσθεσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ευρωπαϊκή πλευρά για να προωθήσει τη βιώσιμη, υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ευρώπης, προκειμένου να εισφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα και βεβαιότητα σε έναν κόσμο γεμάτο μετασχηματισμό και αναταράξεις.

Η Κίνα εκτιμά την υποστήριξη της Ουγγαρίας για την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Ευρώπης και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, και ελπίζει ότι η Ουγγαρία θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο από την άποψη αυτή.

Υποσχόμενος να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στη συνεργασία Belt and Road και να παραμείνει προσηλωμένος στην εμβάθυνση της συνεργασίας Ουγγαρίας-Κίνας και Ευρώπης-Κίνας σε διάφορους τομείς, ο Szijjarto είπε ότι η Ουγγαρία αντιτίθεται στην αποσύνδεση ή τη διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού. Είπε ότι το λεγόμενο «απο-ρίσκο» εκθέτει, αντίθετα, την Ευρώπη σε κινδύνους.

Η Ουγγαρία εκτιμά ιδιαίτερα τη φωνή της Κίνας για την ειρήνη για το ζήτημα της Ουκρανίας και υποστηρίζει τη θέση και την πρόταση της Κίνας για την πολιτική διευθέτηση του ζητήματος, είπε ο Szijjarto.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για την ένταση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.

Σημειώνοντας ότι η λύση των δύο κρατών είναι η τελική προσέγγιση για την επίλυση του παλαιστινιο-ισραηλινού ζητήματος, ο Wang είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να προωθήσει την έγκαιρη αποκλιμάκωση και την κατάπαυση του πυρός για να αποτρέψει μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *