Ο διάδρομος χερσαίου-θαλάσσιου εμπορίου βλέπει περισσότερα εμπορευματοκιβώτια να αποστέλλονται το 1ο-τρίμηνο

Τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, ο Νέος Διεθνής Εμπορικός Διάδρομος ξηράς-Θάλασσας είδε περισσότερα από 126.000 εμπορευματοκιβώτια ισοδύναμης μονάδας (TEU) είκοσι ποδιών που μεταφέρθηκαν σε σιδηρόδρομους και αυτοκινητοδρόμους και σε διατροπικά τρένα σιδηροδρομικής-θαλάσσης, αυξημένα κατά 19% από έτος σε έτος, σύμφωνα με συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Chongqing της νοτιοδυτικής Κίνας.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η Chongqing είχε μεταφέρει 546.000 TEU συνολικής αξίας 90,65 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ) μέσω αυτών των τριών κύριων συστημάτων μεταφορών από τότε που ξεκίνησε ο Νέος Διεθνής Εμπορικός Διάδρομος ξηράς-Θάλασσας το 2017.

Ο διάδρομος είναι μια εμπορική και εφοδιαστική δίοδος που κατασκευάστηκε από τις δυτικές κινεζικές επαρχίες και τα κράτη μέλη του ASEAN, και το Chongqing είναι ο επιχειρησιακός του κόμβος.

Ο διάδρομος καλύπτει τώρα 18 επαρχίες και 69 πόλεις στην Κίνα και η εμβέλειά του έχει επεκταθεί σε 473 λιμάνια σε 120 χώρες και περιοχές.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *