Μεταφέρετε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά μέσω των παπουτσιών στην κομητεία Junan

Οι κεντημένοι στο χέρι πάτοι παπουτσιών, μια παραδοσιακή λαϊκή τέχνη βαθιά ριζωμένη στην τοπική κουλτούρα της κομητείας Junan, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, χρησιμεύουν τόσο ως μια μορφή χειροτεχνίας όσο και ως ψυχαγωγική δραστηριότητα. Παρά την επικράτηση των βιομηχανοποιημένων πάτων, αυτή η άυλη πολιτιστική κληρονομιά έχει επιβιώσει χάρη σε αφοσιωμένους ανθρώπους.

Η Wang Caihong, μια 57χρονη που έχει κληρονομίσει την τέχνη, κατασκευάζει κεντημένους πάτους παπουτσιών για πάνω από τρεις δεκαετίες. Μεγάλωσε κάτω από την επιρροή της παλαιότερης γενιάς και ακονίζει τις δεξιότητές της από νεαρή ηλικία. Το εργαστήριό της, που βρίσκεται στην οδό Shizilu στην κομητεία Junan, αναγνωρίζεται ως Εργαστήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Αυτό που ξεχωρίζει τους πάτους του Wang Caihong είναι η εστίαση στις λεπτομέρειες και η μοναδική αισθητική σχεδίαση. Με μια πλούσια παλέτα χρωμάτων και περίπλοκα μοτίβα, τα έργα της όχι μόνο ενισχύουν την οπτική έλξη των εσωτερικών σόδων, αλλά περικλείουν επίσης την ουσία της παραδοσιακής κινεζικής κουλτούρας.

Με τα χρόνια, η κομητεία Junan έχει εντείνει τις προσπάθειες για την προώθηση αυτής της μορφής τέχνης σε ευρύτερη κλίμακα, ενισχύοντας τον τοπικό τουρισμό και δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να εκτιμήσουν αυτήν την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *