Κινέζος πρέσβης: Η επενδυτική βαθμίδα θα φέρει περισσότερους Κινέζους επενδυτές στην Ελλάδα

“Στο αιγαιακό περιβάλλον αναπτύσσεται μια καινούργια δυναμική στο πεδίο της ενημερωτικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας,” υπογράμμισε ο Κινέζος πρεσβευτής, Σιάο Τζουντσένγκ, στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Ελληνοσινικός Διάλογος για την Πρωτοβουλία Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» (China-Greece Belt & Road Dialogue), η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Μέσων Ενημέρωσης της Κίνας στην Αθήνα.

Αναφέροντας τη πρόσφατη αύξηση της επενδυτικής αξιοπιστίας της Ελλάδας από δύο Κινέζικα αξιολογητικά ιδρύματα, ο πρεσβευτής έδωσε έμφαση στην αυξανόμενη ενδιαφέρον Κινέζικων επενδυτών προς τομείς όπως η πράσινη ενέργεια, η τεχνολογία και ο τουρισμός. “Το 2022, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα κατέλαβαν πάνω από το 50% της ενεργειακής κατανάλωσης, με στόχο να φτάσουν το 80% μέχρι το 2030. Οι εταιρίες από την Κίνα με τεχνολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα είναι διατεθειμένες να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια,” ανέφερε.

Επίσης, τόνισε την πρόθεση της Κίνας να αυξήσει τις επιστημονικές και τεχνολογικές συνεργασίες, όπως η ίδρυση ερευνητικών εργαστηρίων στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης, της τροφικής ασφάλειας και της προστασίας του πολιτιστικού κληρονομιάς μέσω λέιζερ τεχνολογίας. Τέλος, η Κίνα προγραμματίζει την ίδρυση της ‘Συμμαχίας των Πόλεων του Δρόμου του Μεταξιού για τον Τουρισμό’ και προβλέπει τη συμμετοχή της Ελλάδας, ενώ η αυξανόμενη μεσαία τάξη στην Κίνα αποτελεί μια τεράστια αγορά με δυναμικές ευκαιρίες.”


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *