Η πυρογραφία κολοκύθας στο Zaozhuang της Ανατολικής Κίνας κερδίζει δημοτικότητα

Παράλληλα με τον αυξανόμενο ενθουσιασμό για τον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό, η πυρογραφία κολοκυθιών στην πόλη Zaozhuang της επαρχίας Shandong της ανατολικής Κίνας προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή από ανθρώπους από κοντά και μακριά.

Ως τυπική άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην Κίνα, η πυρογραφία της κολοκύθας προέρχεται από τη δυναστεία των Χαν (202 π.Χ.-220 μ.Χ.) και ευημερεί στη Δυναστεία Qing (1644-1911), που χαρακτηρίζεται από τη ζωηρή και στερεότυπη αντίληψη της όρασης.

Στο τοπικό στούντιο του Wang Chao, ενός κληρονόμου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στο Zaozhuang, τοποθετούνται τακτικά κολοκύθες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών και ο Wang καίει ζωντανούς χαρακτήρες, φυτά, ζώα και έντομα πάνω τους με κολλητήρι ως στυλό και τη φωτιά ως μελάνι.

Γενικά, η μοναδική μέθοδος κατασκευής μοτίβων της πυρογραφίας κολοκύθας κάνει αυτά τα έργα τέχνης να μην μπορούν να αναπαραχθούν και προσθέτει στην επιπλέον ελκυστικότητά τους στους εραστές τους. Πριν από το κάψιμο του μοτίβου, οι καλλιτέχνες συνήθως χρειάζεται να έχουν κατά νου τα ολόκληρα μοτίβα και να τα ολοκληρώσουν ταυτόχρονα χωρίς δισταγμό, κάτι που απαιτεί όχι μόνο εμπειρίες και δεξιότητες, αλλά και συνδυασμό κινεζικών τεχνικών ζωγραφικής όπως σκίτσο, σημαδεύοντας, βαφή, σβήσιμο και σχέδιο περιγράμματος για να παρουσιάσετε πλούσιους χρωματικούς τόνους.

Όντας ιδιαίτερη όσον αφορά στην  παρουσίαση τόσο του έθνικ στυλ της κινεζικής ζωγραφικής όσο και του ρεαλιστικού εφέ των δυτικών πινάκων, η πυρογραφία κολοκυθιών στο Zaozhuang της επαρχίας Shandong έχει γίνει μια νέα επιλογή για τους ανθρώπους να εκφράσουν την προσωπικότητά τους στις μέρες μας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *