Η διεθνής συνεργασία στο TCM κερδίζει δυναμική υπό το BRI

Η διεθνής συνεργασία που περιλαμβάνει την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (TCM) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) αυξάνεται συνεχώς. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το TCM έχει εισαχθεί σε 196 χώρες και περιοχές, αποτελώντας ουσιαστικό μέρος της διεθνούς συνεργασίας της Κίνας.

Την τελευταία δεκαετία, η Κίνα έχει δημιουργήσει 30 υπερπόντια κέντρα TCM σε χώρες Belt and Road και εκπαίδευσε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες TCM σε αυτές τις χώρες. Οι θεραπείες TCM έχουν χρησιμοποιηθεί από πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο Yu Yanhong, διευθυντής της Εθνικής Διοίκησης Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, τόνισε ότι η TCM έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην ανάπτυξη του Δρόμου του Μεταξιού της Υγείας.

Ο Moin Ul Haque, Πρέσβης του Πακιστάν στην Κίνα, δήλωσε ότι οι πωλήσεις προϊόντων TCM στο Πακιστάν έχουν πολλαπλασιαστεί με τα χρόνια. Η συνεργασία στο TCM δεν αφορά απλώς στην ιατρική τεχνολογία, αλλά περιλαμβάνει επίσης πολιτιστικές ανταλλαγές, ανταλλαγές ανθρώπων με ανθρώπους και αμοιβαία κατανόηση, πρόσθεσε ο Haque.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις TCM εξερευνούν επίσης ενεργά τις υπερπόντιες αγορές στις χώρες Belt and Road.

Ο Lin Zhihui, πρόεδρος της Zhangzhou Pien Tze Huang Pharmaceutical Co., Ltd., αποκάλυψε ότι η εταιρεία έχει επεκτείνει ενεργά τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και έχει προωθήσει τη διάδοση της κουλτούρας TCM, προωθώντας τη διεθνοποίηση της μάρκας και αυξάνοντας την παρουσία των προϊόντων της στο εξωτερικό. Το 2022, η Pien Tze Huang είδε τα έσοδά της στο εξωτερικό να αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 55 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Σύμφωνα με τον Xu Li, πρόεδρο της China Natural Resources Industrial Group Co., Ltd., προκειμένου να κάνει καινοτομία στο TCM, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει τις ανάγκες των χωρών Belt and Road και υιοθέτησε σύγχρονες μεθόδους βιοτεχνολογίας.

Ο Sun Changsheng, πρόεδρος της Zhejiang BioAsia Pharmaceutical Company, Ltd., είπε ότι η εταιρεία είχε μεταμορφώσει φαρμακευτικά υλικά μέσω βιολογικής ζύμωσης στερεάς κατάστασης για να εξαλείψει την αρχική μορφή των εντόμων, επιτυγχάνοντας παράλληλα τυποποίηση. «Τα προϊόντα μας είναι πλέον ευπρόσδεκτα στην ευρωπαϊκή αγορά», πρόσθεσε η Sun.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός Beijing Tong Ren Tang Chinese Medicine Co., Ltd. έχει δημιουργήσει πάνω από 160 σημεία εξυπηρέτησης TCM σε 28 χώρες και περιοχές. Σύμφωνα με τον Wang Pinggui, πρόεδρο της εταιρείας, σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της στο εξωτερικό ιδρύοντας νοσοκομεία TCM, κλινικές αλυσίδας και ιδρύματα υγειονομικής περίθαλψης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *