Διευκόλυνση για τους ξένους επενδυτές για μετοχές σε κινεζικές εταιρείες

Η Εθνική Διοίκηση Χρηματοοικονομικού Κανονισμού (NAFR) της Κίνας δημοσίευσε στις 17 Οκτωβρίου νέους κανόνες για υποθέσεις διοικητικής έγκρισης που αφορούν μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να επεκτείνουν περαιτέρω το οικονομικό άνοιγμα, ανέφερε η Xihua Finance.

Η NAFR είπε ότι οι νέοι κανόνες που περιέχουν επτά κεφάλαια και 204 άρθρα θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Νοεμβρίου 2023.

Η κινεζική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή χαλάρωσε περαιτέρω στους κανόνες τις απαιτήσεις πρόσβασης για τα ξένα ιδρύματα να κατέχουν μετοχές σε εταιρείες διαχείρισης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα.

Από τις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, τα ξένα μη χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα επιτρέπεται να είναι συνεισφέροντες κεφαλαίου για εταιρείες διαχείρισης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων στο εσωτερικό και οι απαιτήσεις για το σύνολο του ενεργητικού των ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς οι συνεισφέροντες κεφαλαίου των εταιρειών διαχείρισης χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων στην Κίνα ακυρώνονται την ίδια χρόνος στους κανόνες.

Πέραν αυτών, η NAFR απλουστεύει επίσης τις διοικητικές διαδικασίες έγκρισης για την έκδοση ορισμένων ομολόγων.

Για παράδειγμα, οι διαδικασίες έγκρισης για την έκδοση μη κεφαλαιουχικών ομολόγων από μη τραπεζικά ιδρύματα ακυρώνονται και για τα ομόλογα ενίσχυσης κεφαλαίου, εφαρμόζεται ο μηχανισμός εγγραφής στο ράφι για την εγγραφή και την έκδοσή τους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *