Η CPEC για τη διευκόλυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο Πακιστάν μέσω της αμοιβαίας ωφέλειας συνεργασίας

Ο Οικονομικός Διάδρομος Κίνας-Πακιστάν (CPEC) είναι ένα ταξίδι προς την οικονομική ανάπτυξη του Πακιστάν, βασισμένο στα ιδανικά της ειρήνης, της ανάπτυξης και της συνεργασίας που θα ωφεληθεί, δήλωσε την Τρίτη ο υπηρεσιακός υπουργός Πληροφοριών και Ραδιοτηλεόρασης του Πακιστάν.

Μιλώντας στην εκδήλωση «CPEC and My Life» που πραγματοποιήθηκε εδώ, ο Murtaza Solangi είπε ότι το CPEC ξεκίνησε ως έργο που αλλάζει το παιχνίδι στο Πακιστάν και άλλαξε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στη χώρα.

«Η ενίσχυση των γεωγραφικών συνδέσεων μέσω βελτιωμένων συστημάτων οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών θα ενισχύσει τη συχνή επαφή μεταξύ ανθρώπων», πρόσθεσε.

Ο πακιστανικός λαός έχει ωφεληθεί πάρα πολύ από διάφορα έργα CPEC, συμπεριλαμβανομένων έργων ενέργειας και υποδομών, είπε ο υπουργός.

«Καθώς η CPEC εισέρχεται στη νέα φάση, το Πακιστάν προσβλέπει με μεγάλη ανυπομονησία για ολοένα και περισσότερη διμερή συνεργασία στα ορυχεία, τη γεωργία, την πληροφορική και άλλους τομείς», είπε, προσθέτοντας ότι η CPEC όχι μόνο θα ωφελήσει το Πακιστάν αλλά θα έχει και θετική αντίκτυπο σε ολόκληρη την περιοχή.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Κινέζος Πρέσβης στο Πακιστάν Jiang Zaidong είπε ότι μετά από 10 χρόνια κατασκευής, το CPEC έχει γίνει μια ζωντανή ερμηνεία της φιλίας παντός καιρού μεταξύ Κίνας και Πακιστάν και έχει συμβάλει στην οικοδόμηση μιας στενότερης κοινότητας Κίνας-Πακιστάν με κοινό μελλοντικός.

«Αυτό που είναι ακόμη πιο ευχάριστο είναι ότι η πρώιμη συγκομιδή της κατασκευής του CPEC έφερε ορατά και απτά οφέλη στους ντόπιους», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη συνεργασία υποδομών στο πλαίσιο της CPEC, ανέφερε το λιμάνι Gwadar και την εθνική οδό Karakoram ως τα καρποφόρα αποτελέσματά της, τα οποία έχουν συμβάλει στη βελτίωση του δικτύου διασύνδεσης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *