Απόψεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας για την ψηφιακή οικονομία στο φόρουμ υψηλού επιπέδου του BRF2023

Στο Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για την Ψηφιακή Οικονομία του τρίτου Belt and Road Forum for International Cooperation (BRF) που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, πέντε ειδικοί από το εσωτερικό και το εξωτερικό συζήτησαν τις προοπτικές της διεθνούς συνεργασίας στην ψηφιακή οικονομία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προτάθηκε η Πρωτοβουλία του Πεκίνου για τη Διεθνή Συνεργασία Ψηφιακής Οικονομίας Belt and Road. Οι ειδικοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους.

Η ψηφιακή οικονομία είναι μια διασταύρωση πολλών επιστημονικών κλάδων και απαιτούνται ταλέντα για την κατανόηση των οικονομικών καθώς και τεχνολογιών αιχμής όπως τα μεγάλα δεδομένα, το block-chain και η τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε η Nancy Ip, πρόεδρος του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ.

Το Beijing Initiative on the Belt and Road International Digital Economy Cooperation στοχεύει να επεκτείνει τη συνεργασία και να οικοδομήσει μια κοινότητα συμφερόντων για την καλύτερη προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού μεταξύ των χωρών, την προώθηση της εμπορικής συνεργασίας και τον περιορισμό του ψηφιακού χάσματος, δήλωσε η Mayra Arevich, Υπουργός Επικοινωνιών της Κούβας.

Η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της ψηφιακής οικονομίας και η ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να εστιάσουμε στο μέλλον, δήλωσε ο Kairat Sarybay, Γενικός Γραμματέας του Συνεδρίου για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA).

Η Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) έχει προτείνει το μεγάλο όραμα της προώθησης της παγκόσμιας συνδεσιμότητας και της επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο έχει βαθιά απήχηση με τις αρχές και τους στόχους της CICA, είπε.

Από τότε που ξεκίνησε το BRI πριν από 10 χρόνια, η συνεργασία στο πλαίσιο του BRI επεκτάθηκε πέρα από τα σύνορα της Κίνας για να γίνει μια διεθνής προσπάθεια, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτα ιστορικά επιτεύγματα. Ως πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων για τη βιομηχανία ενέργειας και ηλεκτρικής ενέργειας και ανάδοχος επενδύσεων σε υποδομές, η China Energy Engineering Group Co., Ltd. (Energy China) καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση της ψηφιακής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας και της ενέργειας και των υποδομών με Οι χώρες που συμμετέχουν στο BRI, δήλωσε ο Song Hailiang, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και εκτελεστικός διευθυντής της Energy China.

Η China Communications Construction Company Limited (CCCC) θα προωθήσει ενεργά τη ενοποίηση παραδοσιακών υποδομών όπως αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, σιδηρόδρομοι, αστικοί σιδηρόδρομοι κ.λπ., με τεχνολογία πληροφοριών νέας γενιάς στις συμμετέχουσες χώρες BRI, και θα πραγματοποιήσει την κατασκευή έξυπνων αυτοκινητοδρόμων, έξυπνων λιμανιών και έξυπνων πόλεων, δήλωσε ο Wang Tongzhou, πρόεδρος του CCCC.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *