Το Pujiang Innovation Forum προσφέρει έργα αντιστοίχισης καινοτομίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ

Μια παγκόσμια πλατφόρμα αντιστοίχισης τεχνολογίας που σχετίζεται με το Φόρουμ Καινοτομίας Pujiang 2023 στη Σαγκάη έχει προσφέρει έργα αντιστοίχισης καινοτομίας αξίας 25 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ).

Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις κατέγραψαν 3.381 έργα καινοτομίας ανοιχτά σε τεχνολογική συνεργασία με επιστημονικές ομάδες ή ερευνητικά ιδρύματα, δήλωσαν οι διοργανωτές του φόρουμ, το οποίο εγκαινιάστηκε επίσημα στη Σαγκάη την Κυριακή. Αυτές οι επιχειρήσεις δεσμεύτηκαν να επενδύσουν συνολικά 25 δισεκατομμύρια γιουάν σε αυτά τα έργα.

«Οι τεχνολογίες αιχμής αλλάζουν την κλινική ιατρική και έχουμε δημοσιεύσει πάνω από 10 αιτήματα καινοτομίας αυτή τη φορά εστιάζοντας σε τομείς όπως η διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή και η τεχνητή νοημοσύνη», δήλωσε ο Zhang Lihong, ανώτερο στέλεχος της MicroPort, κατασκευαστή ιατρικών συσκευών με έδρα το Σαγκάη.

«Ανυπομονούμε να ανταλλάξουμε ιδέες με κορυφαίο παγκόσμιο τεχνολογικό προσωπικό και να αναπτύξουμε από κοινού ορισμένα αποκλειστικά και δημιουργικά νέα προϊόντα για να λύσουμε τις ανάγκες των ασθενών», δήλωσε ο Zhang.

Ο Chen Hongkai, αξιωματούχος της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας της Σαγκάης, δήλωσε ότι το Pujiang Innovation Forum ξεκίνησε για πρώτη φορά ένα παγκόσμιο συνέδριο επιχειρηματικού κεφαλαίου για να επικεντρωθεί στους τρεις τομείς της βιοϊατρικής, της τεχνητής νοημοσύνης και της προηγμένης κατασκευής.

Το συνέδριο προσέλκυσε περισσότερα από 1.000 επιχειρηματικά έργα, περισσότερους από 500 οργανισμούς επώασης και περισσότερα από 200 επενδυτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Το Φόρουμ Καινοτομίας Pujiang 2023, με θέμα “Open Innovation Ecosystem: Innovation for Global Connectivity”, συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και τη δημοτική κυβέρνηση της Σαγκάης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *