Το μάλλινο κέντημα Mo φέρνει άυλη πολιτιστική κληρονομιά στον κόσμο

Το μάλλινο κέντημα Mo, το οποίο είναι μια μορφή παραδοσιακής λαϊκής τέχνης με μακρά ιστορία, είναι μια άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην κομητεία Linshu, στην πόλη Linyi, στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας. Επί του παρόντος, κερδίζει δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο.

Το νήμα που χρησιμοποιείται στο μάλλινο κέντημα Mo είναι από μαλλί. Τον περασμένο αιώνα, το κέντημα Μο ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή μάλλινη ταπετσαρία με βελόνα σε παραδοσιακές τεχνικές κεντήματος, όπως το κέντημα Xiang και το κέντημα Shu, αποτελώντας μια μοναδική μορφή τέχνης.

Ο Mo Zongrong, ο κληρονόμος της πέμπτης γενιάς του μάλλινο κεντήματος Mo, μεγάλωσε υπό την επιρροή της παλαιότερης γενιάς κεντητών. Ενδιαφερόταν επίσης για αυτή την τεχνική και έγινε ειδικευμένη στο κέντημα από την πρώιμη παιδική ηλικία.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, ο Mo Zongrong έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο μάλλινο κέντημα Mo. Έχει παίξει ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη των τεχνικών και στην εφαρμογή του κεντήματος σε ευρύτερη κλίμακα, από πορτοφόλια και πάτους μέχρι πίνακες ζωγραφικής με φιγούρες και τοπία, καλλιγραφίες από μάστερ, κινούμενα σχέδια και ελαιογραφίες. Μερικά από τα έργα της έχουν γίνει μόνιμες συλλογές του Μουσείου Τέχνης Άυλης Κληρονομιάς Linyi και της Πινακοθήκης του Πανεπιστημίου Linyi.

Εν τω μεταξύ, ο Mo Zongrong ίδρυσε την Linshu Zongrong Handicrafts Co., Ltd., η οποία υιοθετεί το επιχειρηματικό μοντέλο «εταιρεία+ηλεκτρονικό εμπόριο+αγρότες». Η εταιρεία έχει βοηθήσει πάνω από 4.000 γυναίκες και άτομα με αναπηρία στη γειτονική περιοχή να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, βρίσκοντας δουλειά στο κέντημα.

Επί του παρόντος, τα προϊόντα μάλλινο κέντημα Mo έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 20 χώρες και περιοχές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Ιταλία, με ετήσιο όγκο πωλήσεων άνω των 500.000 τεμαχίων. Έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για συλλογή μεταξύ των ξένων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *