Τα έξυπνα συνδεδεμένα οχήματα θέτουν τάσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία

Οι προτιμήσεις των πελατών για βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης και επιβατών, που χαρακτηρίζονται από στιβαρές επιδόσεις, ελκυστική αισθητική, μακροζωία και ευφυΐα, ήταν εμφανείς στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ευφυών Συνδεδεμένων Οχημάτων 2023 (WICVC), το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Τα έξυπνα συνδεδεμένα οχήματα ενδέχεται να επιφέρουν ένα ευρύ φάσμα θετικών παραγόντων στο μέλλον, δήλωσε ο βραβευμένος με το βραβείο Turing Whitfield Diffie στο συνέδριο.

Εξήγησε περαιτέρω ότι το κόστος μεταφοράς είναι πιθανό να μειωθεί περαιτέρω, η ασφάλεια θα βελτιωθεί σημαντικά, η αποδοτικότητα της αστικής κυκλοφορίας θα βελτιωθεί, οι μεταφορές θα γίνουν πιο ευέλικτες και ταχύτερες και συνολικά, η κινητικότητα των ανθρώπων θα διευκολυνθεί σημαντικά.

Η ηλεκτροκίνηση, η ευφυΐα και η συνδεσιμότητα αναδιαμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, με τα έξυπνα συνδεδεμένα οχήματα να αναδεικνύονται σε κρίσιμο τομέα της παγκόσμιας συνεργατικής καινοτομίας. Αυτό ήταν ένα θέμα που συζητήθηκε ιδιαίτερα στο WICVC, συγκεντρώνοντας ηγέτες του κλάδου τόσο από το ανάντη όσο και από το κατάντη της αλυσίδας του κλάδου.

Έχει γίνει ευρέως αποδεκτό στον κλάδο ότι πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την αξιοποίηση των τεχνολογικών καινοτομιών των εταιρειών παγκοσμίως, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εταίρων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την προώθηση της συνεργασίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία στην έρευνα, την ανάπτυξη τεχνολογίας, τη βιομηχανική συνέργεια και την υιοθέτηση της αγοράς.

Καθώς η παγκόσμια οικονομία σταδιακά ανακάμπτει από τον αντίκτυπο της πανδημίας, υπάρχει μια αυξανόμενη εξάρτηση από μπαταρίες και ηλεκτρονικά προϊόντα στην τεχνολογία του αυτοκινήτου, δήλωσε η Sigrid de Vries, γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Πρόσθεσε ότι το καινοτόμο έργο με επικεφαλής την Κίνα για τις δοκιμές πρόσβασης στην αγορά και οδικής λειτουργίας έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων πρόκειται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια βιομηχανία αυτόνομης οδήγησης.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών αυτοκινήτων BMW έχει δημιουργήσει τέσσερα κέντρα έρευνας και καινοτομίας στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, τη Σενγιάνγκ και τη Ναντζίνγκ, που αποτελούν το μεγαλύτερο δίκτυο έρευνας και ανάπτυξης εκτός Γερμανίας.

Με πάνω από 3.200 ερευνητικό προσωπικό, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να οικοδομήσει μια βιώσιμη, ψηφιοποιημένη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η BMW αναγνωρίζει τις μεγάλες δυνατότητες της Κίνας στον τομέα του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα με τη στρατηγική υποστήριξη της χώρας για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, δήλωσε ο Frank Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW AG.

Καθώς το λογισμικό βρίσκεται στο επίκεντρο του μέλλοντος των ηλεκτρικών και ευφυών οχημάτων, ο γίγαντας τσιπ τεχνητής νοημοσύνης NVIDIA δίνει έμφαση στην έξυπνη οδήγηση και την προηγμένη τεχνολογία καμπίνας.

Η τρέχουσα υπολογιστική ισχύς ενός τσιπ έχει χωρητικότητα 254 TOPS (ένα τρισεκατομμύριο λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο) και μέχρι το 2024, η υπολογιστική ισχύς ενός chip επόμενης γενιάς αναμένεται να φτάσει τα 2.000 TOPS, δήλωσε ο Liu Tong, γενικός διευθυντής αυτοκινήτων NVIDIA στο Κίνα. «Έτσι, θα εξασφαλίσει μια ισχυρή τεχνολογική βάση για την επόμενη εποχή της αυτόνομης οδήγησης».

Το 2022, περίπου 7 εκατομμύρια νέα επιβατικά οχήματα εξοπλισμένα με συστήματα υποβοήθησης οδηγού και τεχνολογία έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων πουλήθηκαν στην Κίνα, επιτυγχάνοντας ποσοστό διείσδυσης στην αγορά 34,9%. Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το ποσοστό διείσδυσης στην αγορά αυξήθηκε περαιτέρω στο 42,4%, σύμφωνα με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Καινοτομίας Ευφυών και Συνδεδεμένων Οχημάτων, έως το 2025, η προστιθέμενη αξία της βιομηχανίας έξυπνων συνδεδεμένων οχημάτων της Κίνας μόνο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να ξεπεράσει το 1 τρισεκατομμύριο γιουάν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *