Οι κινεζικές εταιρείες βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς γεωργικής έκθεσης στην Αίγυπτο

Ανάμεσα στους πολυσύχναστους διαδρόμους της ετήσιας έκθεσης γεωργίας της Αιγύπτου, το κινεζικό περίπτερο έχει προσελκύσει την προσοχή των περίεργων Αιγυπτίων επισκεπτών που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις τελευταίες γεωργικές τεχνολογίες από την Κίνα.

Έχω υπογράψει συμφωνία με μια κινεζική εταιρεία από το Guangzhou για την εισαγωγή πρώτων υλών για το εργοστάσιό μου”, δήλωσε στο Xinhua ο Hussien Fathy, ιδιοκτήτης εργοστασίου που παράγει χημικά λιπάσματα στο Κυβερνείο Ismailia της Αιγύπτου.

«Η Κίνα είναι πολύ προηγμένη σε αυτόν τον τομέα και επωφελούμαστε πολύ από την εμπειρία τους, η οποία μας βοηθά να παρέχουμε προϊόντα καλής ποιότητας στους Αιγύπτιους αγρότες», πρόσθεσε ο Fathy.

Είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με κινεζικές εταιρείες. Την τελευταία δεκαετία, έχει συνεργαστεί με αρκετές κινεζικές εταιρείες για την παραγωγή γεωργικών φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. Σημείωσε επίσης ότι οι κινεζικές εταιρείες που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και κάνουν εντυπωσιακές συμφωνίες στην Αίγυπτο ωφελούν σημαντικά την επιχείρησή του.

«Δεν χρειάζεται να ταξιδέψω στην Κίνα για να συνάψω συμφωνίες με εταιρείες εκεί για να αγοράσω πρώτες ύλες ή να αποκτήσω τεχνολογίες κατασκευής… η έκθεση με βοηθάει να εξοικονομήσω χρόνο και χρήμα», είπε χαμογελώντας.

Η 35η έκθεση Sahara Expo, γνωστή και ως Διεθνής Αγροτική Έκθεση για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ολοκληρώθηκε την Τρίτη στο Κάιρο, πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Αυτή η εκδήλωση είναι μια κρίσιμη πλατφόρμα για την προώθηση της γεωργίας, της ζωικής παραγωγής και της υδατοκαλλιέργειας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Με τη συμμετοχή 200 ξένων εκθετών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 κινεζικών εταιρειών, η έκθεση καλύπτει τομείς όπως σπόροι και φυτώρια, θερμοκήπια, διαχείριση νερού, υπηρεσίες μετά τη συγκομιδή, αειφόρος γεωργία, γεωργικά μηχανήματα, λιπάσματα και προστασία των καλλιεργειών.

Για τις συμμετέχουσες εταιρείες, η έκθεση είναι μια πλατφόρμα για την αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στον αναπτυσσόμενο αγροτικό τομέα στην Αίγυπτο, έναν βασικό παραγωγό γεωργικών προϊόντων για την περιοχή με τις υψηλότερες αποδόσεις στη Βόρεια Αφρική για δημητριακά, λαχανικά, φρούτα και ελαιούχες καλλιέργειες.

Η Αίγυπτος έχει μια καλή αγορά και αυτή την έκθεση επισκέπτονται συνήθως πολλοί επιχειρηματίες από τις γύρω χώρες… αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς να γνωρίσουμε νέους πιθανούς πελάτες“, δήλωσε ο Zhao Xinquan, διευθυντής διεθνών πωλήσεων της LUGUAN Plastic, μιας κινεζικής εταιρείας ειδικεύεται στην παραγωγή αγροτικών ταινιών υψηλής ποιότητας.

Σημείωσε ότι η Αίγυπτος έχει έναν πολλά υποσχόμενο αγροτικό τομέα, προσθέτοντας ότι η αγορά αναπτύσσεται σταθερά και γρήγορα.

Αύριο θα έχουμε αρκετές συναντήσεις με πιθανούς πελάτες από την Αίγυπτο, την Ιορδανία και την Υεμένη… πιθανότατα θα υπογράψουμε συμφωνίες σύντομα“, είπε.

Στο ίδιο περίπτερο, ο Ma Jie, διευθυντής επιχειρήσεων με την κινεζική Jiangxi New Reyphon Biochemical Co., Ltd., ήταν απασχολημένος με έναν Αιγύπτιο πελάτη που ήθελε να μάθει για τα προϊόντα της εταιρείας.

«Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση βιοχημικών προϊόντων, καθώς και στην παραγωγή και πώληση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και προσθέτων τροφίμων», είπε ο Ma στο Xinhua.

Αποκάλυψε ότι η εταιρεία της εξάγει ήδη τα προϊόντα της σε πολλούς Αιγύπτιους συνεργάτες, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει σχέδια να επεκταθεί στην αιγυπτιακή αγορά.

«Έχουμε συμμετάσχει στο παρελθόν στην έκθεση Sahara Expo και βρίσκαμε πάντα νέους συνεργάτες στην έκθεση… έχουμε υπογράψει δύο νέες συμφωνίες με αιγυπτιακές εταιρείες κατά τη διάρκεια αυτής της έκδοσης της έκθεσης», πρόσθεσε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *