Οι επενδύσεις εξοικονόμησης νερού της Κίνας σημείωσαν ρεκόρ τον Ιανουάριο-Αύγουστο

Η Κίνα επένδυσε ρεκόρ 985,6 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 135 δισεκατομμύρια ευρώ) στην κατασκευή εγκαταστάσεων εξοικονόμησης νερού κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, δήλωσε αξιωματούχος την Τετάρτη.

Συνολικά 23.600 έργα εξοικονόμησης νερού ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επίσης ιστορικό υψηλό, δήλωσε ο υπουργός Υδάτινων Πόρων Li Guoying σε συνέντευξη Τύπου.

Η κατασκευή έργων εξοικονόμησης νερού δημιούργησε περισσότερες από 1,97 εκατομμύρια θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο και παρείχε «ισχυρή υποστήριξη για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας», είπε ο Li.

Εκτός από την προώθηση της κατασκευής έργων εξοικονόμησης νερού, η Κίνα ενέτεινε επίσης τις προσπάθειές της για την προστασία και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων του γλυκού νερού.

“Σχεδόν 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού εγχύθηκαν σε 48 ποτάμια και λίμνες στη λεκάνη του ποταμού Χάιχε το 2022 και τα περισσότερα ποτάμια στη βόρεια Κίνα είχαν τρεχούμενο και καθαρό νερό, ενώ όλο και περισσότεροι ποταμοί ξαναζωντανεύουν”, είπε ο Li.

Η Κίνα έχει εφαρμόσει συστήματα «πρωτεύοντος ποταμού» και «αρχηγού λίμνης», όπου οι αρχηγοί της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι υπεύθυνοι για την προστασία των υδάτινων σωμάτων εντός της δικαιοδοσίας τους. Περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια αρχηγοί ποταμών και λιμνών έχουν διοριστεί μέχρι σήμερα.

Οι δορυφόροι τηλεπισκόπησης, τα drones και άλλες τεχνολογίες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί ευρέως για την ενίσχυση της καθημερινής επιθεώρησης, διαχείρισης και προστασίας των ποταμών και των λιμνών.

“Μέσω της εφαρμογής μιας εθνικής εκστρατείας εξοικονόμησης νερού, η Κίνα έχει σημειώσει σταθερή πρόοδο στην αύξηση της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού και στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού”, είπε ο Li.

Το 2022, η κατανάλωση νερού της Κίνας ανά 10.000 γιουάν του ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 33% από το επίπεδο του 2015 και η κατανάλωση νερού ανά 10.000 γιουάν βιομηχανικής προστιθέμενης αξίας είχε μειωθεί κατά 50%.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *