Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας επιβιβάζεται στον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Τζακάρτα-Bandung

Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo έκανε βόλτα την Τετάρτη στον σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας Jakarta-Bandung (HSR), ένα έργο ορόσημο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road που προτείνει η Κίνα.

Ο Widodo εξέτασε την πρόοδο κατασκευής στο σταθμό Halim στην πρωτεύουσα Τζακάρτα και άκουσε την έκθεση της συνολικής προετοιμασίας για το άνοιγμα σε λειτουργία μετά την άφιξή του στο σταθμό Padalarang στην επαρχία Δυτικής Ιάβας από το HSR.

Μιλώντας ιδιαίτερα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από Κινέζους και Ινδονήσιους εργάτες, ο Widodo είπε ότι το Jakarta-Bandung HSR θα ξεκινήσει επίσημα την εμπορική λειτουργία στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Widodo περιέγραψε την εμπειρία του τρένου ως ομαλή και άνετη. Εξέφρασε την ελπίδα του ο λαός της Ινδονησίας να χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς πιο συχνά για να μειώσει την κυκλοφοριακή πίεση μεταξύ Τζακάρτα και Bandung.

Αυτή ήταν η τέταρτη φορά κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής θητείας του Widodo για να επιθεωρήσει το έργο HSR και η πρώτη φορά που πήρε το HSR.

Το Jakarta-Bandung HSR συνδέει την πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα και την επαρχιακή πρωτεύουσα της Δυτικής Ιάβας Bandung.

Με σχεδιαστική ταχύτητα 350 km/h, ο σιδηρόδρομος που εκτείνεται σε 142,3 km θα μειώσει το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων από πάνω από τρεις ώρες σε περίπου 40 λεπτά.

Είναι το πρώτο υπερπόντιο σιδηροδρομικό έργο υψηλής ταχύτητας που χρησιμοποιεί πλήρως κινεζικά σιδηροδρομικά συστήματα, τεχνολογία και βιομηχανικά εξαρτήματα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *