Νέα ευέλικτα ημερολόγια απασχόλησης καταγράφουν ταχεία επέκταση στην Κίνα

Η νέα ευέλικτη απασχόληση έχει δει ισχυρή επέκταση στην Κίνα τα τελευταία χρόνια εν μέσω της ανάπτυξης της ψηφιακής οικονομίας και της οικονομίας των πλατφορμών, σύμφωνα με έκθεση.

Ο αριθμός των εργαζομένων σε νέα ευέλικτη απασχόληση αντιπροσώπευε το 19,1% του συνόλου των εργαζομένων το πρώτο τρίμηνο του 2023, από 13,8% την ίδια περίοδο του 2020, ανέφερε η έκθεση που δόθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Jinan και την ηλεκτρονική πλατφόρμα προσλήψεων Zhaopin.

Το πρώτο τρίμηνο του 2023, το 23,2% όλων των ατόμων που αναζητούσαν εργασία επιθυμούσαν να έχουν νέα ευέλικτη απασχόληση. Το ποσοστό αυξήθηκε από 18,6% το πρώτο τρίμηνο του 2020, ανέφερε η έκθεση.

Οι νέες ευέλικτες θέσεις εργασίας κατηγοριοποιούνται σε οκτώ τομείς, συμπεριλαμβανομένων του ηλεκτρονικού εμπορίου πλατφόρμας, της παράδοσης, της υπηρεσίας ζωής, της υπηρεσίας γνώσης, της ζωντανής ροής πλατφόρμας και των οδηγών κοινής χρήσης διαδρομής, δήλωσε ο Guo Sheng, πρόεδρος της Zhaopin.

Τέτοιες ευκαιρίες εργασίας εντοπίζονται κυρίως σε τομείς όπως οι μεταφορές, η εφοδιαστική, η αποθήκευση, ο πολιτισμός, τα μέσα ενημέρωσης, η ψυχαγωγία και ο αθλητισμός. Οι γυναίκες, οι νέοι και όσοι στερούνται εργασιακής εμπειρίας προτιμούν νέες ευέλικτες θέσεις εργασίας, αναφέρει η έκθεση.

Αποκάλυψε επίσης ότι οι νέες ευέλικτες θέσεις εργασίας προσφέρουν καλύτερες αμοιβές σε σύγκριση με την παραδοσιακή απασχόληση, αλλά το επίπεδο ευημερίας είναι χαμηλότερο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *