Η Βουλγαρία θα ενισχύσει τη συνεργασία Belt and Road με την Κίνα

Ένα διεθνές συνέδριο με επίκεντρο τη συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Κίνας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη για τον εορτασμό της 10ης επετείου του BRI. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 120 συμμετέχοντες από 20 χώρες και περιοχές.

Η διοργάνωση τέτοιων φόρουμ στη χώρα μας, στα οποία συμμετείχαν ειδικοί από διάφορους τομείς, αποδεικνύει ότι η Βουλγαρία μπορεί να χρησιμεύσει ως στρατηγική τοποθεσία για τις κινεζικές επιχειρήσεις”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rumen Radev σε επιστολή που απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο.

Είμαι πεπεισμένος ότι με ισχυρή πολιτική βούληση και ενέργεια, η Βουλγαρία θα μπορέσει να αγκαλιάσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η Πρωτοβουλία Belt and Road“, δήλωσε ο Radev.

Ο Deng Li, γενικός γραμματέας της Γραμματείας Συνεργασίας μεταξύ Κίνας και χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας, ανέφερε σε επιστολή ότι το BRI όχι μόνο έχει συνεισφέρει “κινεζική σοφία” στην ειρηνική ανάπτυξη του κόσμου, αλλά πρόσφερε επίσης κινεζικές λύσεις για την προώθηση της win-win συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Κατά την τελευταία δεκαετία, με γνώμονα την αρχή της εκτεταμένης διαβούλευσης, της κοινής συνεισφοράς και των κοινών οφελών, το BRI παρέμεινε προσηλωμένο στο όραμα της ανοιχτής, πράσινης και καθαρής συνεργασίας και επιδίωξε τον στόχο της υψηλών προδιαγραφών, βιώσιμης και ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης “, είπε ο Deng Li.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βουλγαρία Dong Xiaojun δήλωσε στη διήμερη εκδήλωση ότι το BRI «κατάγεται από την Κίνα αλλά ανήκει στον κόσμο».

Η Rositsa Kirova, αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας, είπε ότι η χώρα της και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) χρειάζονται έναν σταθερό, σταθερό και σεβαστό εταίρο όπως η Κίνα, ειδικά για τη διατήρηση της ειρήνης στον κόσμο.

Όλες οι πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ Κίνας και Βουλγαρίας πρέπει να υποστηριχθούν, είπε η Kirova.

Ο Nikolay Pavlov, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας της Βουλγαρίας, δήλωσε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Κίνα. «Για εμάς, η διεύρυνση των διμερών εμπορικών και οικονομικών δεσμών αποτελεί προτεραιότητα», είπε.

«Καλωσορίζουμε τις κινεζικές εταιρείες που ενδιαφέρονται να εισέλθουν στην αγορά της ΕΕ και να δημιουργήσουν τις βάσεις παραγωγής και τα κέντρα ανάπτυξής τους στη Βουλγαρία», είπε.

Ο Zahari Zahariev, πρόεδρος της Βουλγαρικής Εθνικής Ένωσης για τη Ζώνη και τον Δρόμο, είπε ότι το θέμα του συνεδρίου ήταν περίπλοκο και περιεκτικό. Το BRI έχει σημειώσει πολλά ορόσημα στην παγκόσμια ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, είπε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *