Η Πρωτοβουλία Belt and Road συμβάλλει στο παγκόσμιο ανθρωπιστικό έργο

Η Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) βοηθά στη βελτίωση των τοπικών υποδομών, παρέχει βασικές υπηρεσίες σε πολλές χώρες και περιοχές και συμβάλλει στο παγκόσμιο ανθρωπιστικό έργο, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Το BRI είναι μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που είναι συμπληρωματική του ανθρωπιστικού έργου καθώς μπορεί να εξυπηρετήσει τους ανθρώπους που πλήττονται από τις συγκρούσεις με βιώσιμο τρόπο, δήλωσε η πρόεδρος της ΔΕΕΣ Mirjana Spoljaric σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Xinhua.

Ως ανθρωπιστική οργάνωση, η ΔΕΕΣ θέλει να διασφαλίσει ότι οι ανθρωπιστικές παρεμβάσεις δεν είναι βραχυπρόθεσμες αλλά θα έχουν βιώσιμο αντίκτυπο.

Πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται και ζουν σε παρατεταμένες καταστάσεις σύγκρουσης μπορούν να συνεχίσουν να επωφελούνται από βασικές υπηρεσίες όπως το υγιεινό νερό και άλλα δημόσια αγαθά”, είπε ο Spoljaric.

«Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ της αναπτυξιακής βοήθειας και της ανθρωπιστικής βοήθειας σε τέτοιες καταστάσεις και εδώ πρέπει να εργαστούμε συμπληρωματικά με τους αναπτυξιακούς παράγοντες», είπε.

Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ανθρωπιστική κρίση, είπε ο Spoljaric, ο οποίος πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας «φαύλος κύκλος» μεταξύ της φτώχειας, της βίας και της κλιματικής αλλαγής, που αλληλοενισχύονται συνεχώς.

Σε πολλά μέρη, η φτώχεια ενισχύεται από την απουσία βροχής, εξήγησε, προσθέτοντας ότι η σύγκρουση δημιουργείται πάνω από τη φτώχεια και οι συγκρούσεις συμβαίνουν συχνά σε κοινότητες που εξαρτώνται κατά 80% από τη γεωργία.

Ο πρόεδρος του ICRC κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί και να καταβάλει προσπάθειες για να βοηθήσει τις περιοχές που υποφέρουν από έλλειψη νερού, φθίνοντες πόρους και αυξανόμενη επισιτιστική ανασφάλεια, να επενδύσουν σε επαρκείς υποδομές και μέτρα προσαρμογής για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο οργανισμός που εδρεύει στη Γενεύη θα συνεχίσει να ενισχύει τον διάλογο και τη συνεργασία με την Κίνα σε διάφορες πτυχές, είπε ο Spoljaric.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *