Η κινεζική Hisense δημιουργεί 1.000 θέσεις εργασίας σε νέο σερβικό εργοστάσιο ψυγείων

Ο κορυφαίος κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών Hisense εγκαινίασε ένα νέο εργοστάσιο ψυγείων στην πόλη Valjevo, στην κεντρική Σερβία την Τετάρτη, σε τελετή στην οποία παρευρέθηκε η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic.

Η Hisense απέκτησε τη σλοβενική μάρκα Gorenje το 2018 και αυτή την εβδομάδα άνοιξε το τρίτο της εργοστάσιο στο Βάλιεβο. Το εργοστάσιο αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ θα κατασκευάζει ψυγεία side-by-side για την ευρωπαϊκή αγορά. Η αναμενόμενη ετήσια παραγωγή του είναι 750.000 ψυγεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hisense για την Ευρώπη, Hanson Han, δήλωσε: “Οι άνθρωποι είναι αυτοί που θα μετατρέψουν το μεγάλο μας όραμα σε πραγματικότητα. Γι’ αυτό είμαι περήφανος που ανακοινώνω ότι εδώ στο Valjevo, έως και 1.000 νέοι υπάλληλοι θα γίνουν σύντομα μέλη της οικογένειας Hisense.”

Αυτό ανεβάζει τον συνολικό αριθμό εργαζομένων της Hisense στο Valjevo σε 2.750 πάνω από 10.000 στην Ευρώπη και πάνω από 100.000 παγκοσμίως, πρόσθεσε ο Han.

Αποκαλώντας αυτή την ημέρα «εξαιρετικά σημαντική» τόσο για το Βάλιεβο όσο και για τη Σερβία, ο πρωθυπουργός είπε: «Παλέψαμε για πολύ καιρό για να εξασφαλίσουμε ένα καλό οικονομικό κλίμα στο Βάλιεβο για να μπορέσουν οι άνθρωποι να μείνουν εδώ».

Η σερβική κυβέρνηση ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι το νέο εργοστάσιο 35.000 τετραγωνικών μέτρων κάνει το Valjevo παγκόσμιο κέντρο παραγωγής ψυγείων. Η συνολική παραγωγή των τριών εργοστασίων στο Valjevo θα φτάσει τα 1,7 εκατομμύρια συσκευές μέχρι το 2025.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *