Η Κίνα βλέπει θεμελιώδη βελτίωση σε ποτάμια και λίμνες

Η Κίνα έχει δει θεμελιώδη βελτίωση στην κατάσταση των ποταμών και των λιμνών της τα τελευταία χρόνια, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υδάτινων Πόρων Li Guoying στην τελετή έναρξης του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για το Νερό στο Πεκίνο.

Η Κίνα έχει 45.203 ποταμούς με έκταση λεκάνης απορροής ποταμού άνω των 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 2.865 λίμνες με πολυετή επιφάνεια νερού άνω του 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υδάτινων Πόρων.

Η Κίνα έχει βελτιώσει τις συνθήκες των ποταμών και των λιμνών εφαρμόζοντας ολοκληρωμένη προστασία και συστηματική διαχείριση. Για παράδειγμα, ορισμένα τμήματα του ποταμού που ήταν ξηρά για πολλά χρόνια, όπως ορισμένα τμήματα του ποταμού Yongding που διασχίζει το Πεκίνο, έχουν αποκατασταθεί σε πλήρη ροή, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Κίνα έχει λάβει πολλαπλά μέτρα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων της, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης της κοινής λειτουργίας έργων εξοικονόμησης νερού για την αντιμετώπιση πλημμυρών και ξηρασιών και αξιοποίηση έργων εκτροπής νερού για την εξισορρόπηση του εφοδιασμού σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το υπουργείο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *