Η Κίνα είναι απαραίτητη στο σχέδιο της Airbus

Η Airbus δεν μπορεί να επιτύχει το μεγάλο σχέδιο αύξησης της παραγωγής τα επόμενα χρόνια χωρίς την υποστήριξη εταίρων στην Κίνα, δήλωσε ο Alberto Gutiérrez, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής του ευρωπαϊκού κατασκευαστή αεροσκαφών.

Νιώθω εντυπωσιασμένος και εμπνευσμένος από την επίσκεψή μου στην Κίνα. Είχα πλήρη επίγνωση των επιτευγμάτων της Κίνας σε υποδομές, συνδεσιμότητα, επιχειρήσεις και ανάπτυξη“, είπε ο Gutiérrez σε συνέντευξή του στο Xinhua κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας.

Ωστόσο, άλλο πράγμα είναι να το ακούω από τις ενημερώσεις της ομάδας μου και να διαβάζω αναφορές στο γραφείο μου και άλλο να παρακολουθώ από πρώτο χέρι την απίστευτη πρόοδο που έχει σημειώσει η Κίνα. Το επίπεδο ικανότητας που έχω παρατηρήσει εδώ ξεπερνά την απλή προσέλκυση επενδυτών στο πολλά υποσχόμενο μέλλον», πρόσθεσε.

Το ανώτερο στέλεχος τόνισε τη σημασία της Tianjin στην παράδοση αεροσκαφών και στις σχέσεις με τους πελάτες, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο που διαδραμάτισε το Airbus A320 Final Assembly Line Asia (FALA) στο Tianjin στο παγκόσμιο βιομηχανικό τους σύστημα.

Ο Σεπτέμβριος 2023 τιμά τη 15η επέτειο από τα εγκαίνια της τελικής γραμμής συναρμολόγησης τον Σεπτέμβριο του 2008, ένα σημαντικό ορόσημο για την εναρκτήρια γραμμή συναρμολόγησης της Airbus εκτός Ευρώπης.

Είναι ρεαλιστικό για την τοπική κατανάλωση και μπορούμε να αποφύγουμε το κόστος μεταφέροντας εξαρτήματα αεροσκαφών από το ένα μέρος στο άλλο. Το κλειδί είναι να λάβουμε την τοπική υποστήριξη επί τόπου“, είπε.

Για το σκοπό αυτό, η Airbus εφαρμόζει μια στρατηγική «τοπικό για τοπικό» και βασίζεται στην εφοδιαστική αλυσίδα της αεροπορικής βιομηχανίας της Κίνας για να υποστηρίξει την ανάπτυξη της Airbus στην Κίνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Airbus, η εταιρεία έχει περίπου 200 προμηθευτές στην Κίνα. Η συνολική αξία της βιομηχανικής συνεργασίας μεταξύ της Airbus και της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας έφτασε περίπου το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ το 2020.

Σήμερα, η συνεργασία μεταξύ της Airbus και των Κινέζων συνεργατών της καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας, παραγωγής και εγκατάστασης ογκωδών ανταλλακτικών, τελικής συναρμολόγησης και παράδοσης αεροσκαφών, υποστήριξη λειτουργίας αεροσκαφών, συνεργασία αεροπορικών υπηρεσιών και ανακύκλωσης αεροσκαφών.

Η Airbus αποδίδει επίσης μεγάλη σημασία στην ανταγωνιστικότητα, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ασφάλεια. “Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με την αλυσίδα εφοδιασμού μας στην Κίνα”, δήλωσε ο Gutiérrez.

Με την υποστήριξη Κινέζων προμηθευτών, η Airbus έχει παραδώσει περισσότερα από 630 αεροσκάφη της οικογένειας A320 που συναρμολογήθηκαν στο FALA στο Tianjin τα τελευταία 15 χρόνια.

Εν τω μεταξύ, η Airbus ανακοίνωσε μια πρόβλεψη της παγκόσμιας αγοράς ότι περισσότερα από 40.000 νέα αεροσκάφη θα χρειαστούν παγκοσμίως έως το 2042, εκ των οποίων περισσότερα από 9.000 θα πάνε στην Κίνα. «Μας δίνει τη σιγουριά ότι η Κίνα είναι το σωστό μέρος», πρόσθεσε. «Θα παραμείνουμε όσο το δυνατόν πιο σταθερός παίκτης στην κινεζική αγορά».

Επιπλέον, η Airbus ετοιμάζεται να ενισχύσει την τελική ικανότητα συναρμολόγησης για τα αεροσκάφη της οικογένειας A320, προσθέτοντας μια δεύτερη γραμμή τελικής συναρμολόγησης στο Tianjin, η οποία αναμένεται να είναι επιχειρησιακή μέχρι το τέλος του 2025.

Μέχρι τότε, η Airbus θα έχει δέκα γραμμές τελικής συναρμολόγησης αεροσκαφών οικογένειας A320 παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Tianjin, δήλωσε η Airbus.

“Θα αυξήσει τον αριθμό των μονάδων στην Τιαντζίν. Η Κίνα είναι στα σχέδιά μας να μας βοηθήσει να φτάσουμε τον παγκόσμιο ρυθμό παραγωγής 75 αεροσκαφών της οικογένειας A320 ανά μήνα έως το 2026”, είπε.

Ο Gutiérrez πιστεύει ότι η Κίνα έχει μοναδικά πλεονεκτήματα υποδομής, συνδεσιμότητας, επιχειρήσεων και ανάπτυξης, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν περαιτέρω την Airbus να επεκτείνει την αλυσίδα εφοδιασμού της στην Κίνα.

Η αφοσίωση της Κίνας στη βιώσιμη ανάπτυξη ευθυγραμμίζεται επίσης με τους στόχους της Airbus. Η Airbus υπέγραψε συμφωνία με την China National Aviation Fuel Group Limited για την απόκτηση 3.000 τόνων βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) τα επόμενα δύο χρόνια, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Airbus Tianjin.

Ο Gutiérrez εξέφρασε τις φιλοδοξίες της Airbus να προωθήσει τη βαθύτερη συνεργασία με Κινέζους εταίρους στην ενέργεια υδρογόνου και τα βιοκαύσιμα.

Ως ξένη εταιρεία, αναπτυσσόμαστε στην Κίνα από τη δεκαετία του 1980. Είμαστε εξαιρετικά σίγουροι. Η επένδυσή μας θα συνεχίσει και η επιχείρησή μας στην Κίνα βελτιώνεται επίσης“, δήλωσε ο Gutiérrez, γεμάτος αυτοπεποίθηση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *