Η Baidu λανσάρει την υπηρεσία chatbot AI στο κοινό

Ο κινεζικός γίγαντας διαδικτυακής αναζήτησης Baidu Inc. παρουσίασε την Πέμπτη την υπηρεσία chatbot τεχνητής νοημοσύνης (AI) ERNIE Bot στο ευρύ κοινό, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι δυνατή από διάφορα καταστήματα εφαρμογών και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Εκτός από το ERNIE Bot, η Baidu πρόκειται επίσης να λανσάρει μια σουίτα νέων εγγενών εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες αξιοποιούν τις δυνατότητες της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Baidu, Robin Li, δήλωσε ότι καθιστώντας το ERNIE Bot διαθέσιμο σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, η Baidu θα συλλέξει τεράστια πολύτιμα ανθρώπινα σχόλια στον πραγματικό κόσμο.

Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στη βελτίωση του βασικού μοντέλου της Baidu, αλλά και στην επανάληψη του ERNIE Bot με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό, οδηγώντας τελικά σε μια ανώτερη εμπειρία χρήστη, σημείωσε ο Li.

Τα AI Chatbots, όπως το ERNIE Bot και το ChatGPT, εκπαιδεύονται σε τεράστιο όγκο δεδομένων από το Διαδίκτυο με στόχο τη δημιουργία ανθρώπινων απαντήσεων σε ερωτήσεις και προτροπές φυσικής γλώσσας.

Το ERNIE Bot βασίζεται στο μοντέλο θεμελίωσης ERNIE της Baidu, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019. Την τελευταία δεκαετία, η Baidu έχει επενδύσει περισσότερα από 140 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 19,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) στην έρευνα και την ανάπτυξη, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *