Η Air China, η Rolls-Royce ξεκίνησαν την κοινοπραξία MRO στο Πεκίνο

Η Air China και ο βρετανικός μηχανολογικός γίγαντας Rolls-Royce δημιούργησαν την Πέμπτη κοινοπραξία για εγκατάσταση συντήρησης, επισκευής και γενικής επισκευής αεροκινητήρων (MRO) στο Πεκίνο.

Η νέα κοινοπραξία, Beijing Aero Engine Services Company Limited (BAESL), θα παρέχει υπηρεσίες MRO στους αεροκινητήρες Rolls-Royce Trent 700, Trent XWB-84 και Trent 1000 τόσο σε Κινέζικες όσο και σε διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Η Air China και η Rolls-Royce κατέχουν το 50% των μετοχών αυτής της κοινής επιχείρησης, η οποία βρίσκεται δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου. Θα υποστηρίξει τους στόχους βιωσιμότητας και των δύο μητρικών εταιρειών μειώνοντας τη μεταφορά κινητήρων αεροσκαφών σε μεγάλες αποστάσεις για υπηρεσίες MRO.

Η BAESL θα ενισχύσει την ανάπτυξη του τμήματος συντήρησης κινητήρων υψηλής ώθησης της Air China και θα διασφαλίσει περαιτέρω την ασφάλεια πτήσεων του στόλου μας. Θα αξιοποιήσει επίσης πόρους από τους μετόχους και τοπικά πλεονεκτήματα για να προσφέρει καλύτερη αξία στους πελάτες μας παγκοσμίως”, δήλωσε ο Ni Jiliang, ανώτερος αντιπρόεδρος της China National Aviation Holding Corporation Limited και της Air China Limited.

Η BAESL έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της το 2026. Θα μπορεί να εξυπηρετεί έως και 250 επισκέψεις καταστημάτων ετησίως με πλήρη δυναμικότητα, την οποία αναμένεται να φτάσει στα μέσα της δεκαετίας του 2030.

Και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να συνεργαστούν για να μετατρέψουν αυτήν την κοινή επιχείρηση σε μια παγκόσμια κορυφαία επιχείρηση MRO αεροκινητήρων, τονίζοντας την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα.

Η Κίνα είναι τώρα η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της χώρας μας, επίσης σημαντικό μέρος της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού μας. Η άνοδος της BAESL είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη στρατηγικής σημασίας κοινοπραξία μας στην ηπειρωτική Κίνα“, δήλωσε ο Rob Watson, πρόεδρος της πολιτικής αεροδιαστημικής για τη Rolls-Royce.

Η BAESL είναι η πρώτη κοινοπραξία Rolls-Royce MRO στην ηπειρωτική Κίνα και η τέταρτη στο παγκόσμιο δίκτυο MRO μας. Είναι σημαντικό για το μελλοντικό μας αποτύπωμα στην κινεζική αγορά και θα οδηγήσει τις δυνατότητες του παγκόσμιου δικτύου μας“, πρόσθεσε.

Η Rolls-Royce τροφοδοτεί περισσότερο από το ήμισυ του στόλου αεροσκαφών ευρείας ατράκτου της Κίνας, τροφοδοτώντας σχεδόν 600 αεροσκάφη σε υπηρεσία ή κατόπιν παραγγελίας, σύμφωνα με την εταιρεία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *