Ελλάδα και Κίνα «επενδύουν» στον τουρισμό υγείας και ευεξίας

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας αποτελεί ένα νέο πεδίο γόνιμων συνεργειών Ελλάδας και Κίνας, όπως φάνηκε στις συναντήσεις που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με Κινέζους αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς.

Η αξιοποίηση πρακτικών της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής στον τομέα του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, η διασύνδεση των πανεπιστημιακών και νοσοκομειακών ιδρυμάτων Ελλάδας και Κίνας, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οι ευρείες συνέργειες σε θέματα όπως η τεχνητή γονιμοποίηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με Κινέζους αξιωματούχους και ακαδημαϊκούς κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Hefei, πρωτεύουσα της επαρχίας Anhui.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της πόλης, μετά από πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών, όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Peng Daiyin, τον διευθυντή της Υπηρεσίας Διεθνών Υποθέσεων Zhou Yandong και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών αρχών στις εγκαταστάσεις της Σχολής Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, της μεγαλύτερης πανεπιστημιακής μονάδας στον κόσμο με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Τον κ. Πατούλη συνόδευσαν στην επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ Κωνταντίνος Πάντος και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών Αντώνης Πολυδώρου.

Σε ειδική τελετή στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου για την αναγόρευση του κ. Πατούλη σε επίτιμο μέλος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, o περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Anhui είναι η πατρίδα της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής. Στην Αττική άνθισε το Ιπποκρατικό πνεύμα, που καθόρισε την πορεία της δυτικής ιατρικής μέχρι σήμερα. Η μακραίωνη παράδοση των δύο Περιφερειών μας, είναι ένα πεδίο γόνιμων συνεργασιών προς όφελος όλης της ανθρωπότητας. Μετά την πανδημική κρίση, η ανθρωπότητα αναζητά λύσεις που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και την ευζωία των πολιτών. Η σύζευξη της παραδοσιακής με τη σύγχρονη ιατρική, προσφέρει νέες προοπτικές στην έρευνα και την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οτιδήποτε περνά από το χέρι μας, ώστε να γίνει πιο εύκολη και αποδοτική η συνεργασία με το επιστημονικό και ιατρικό προσωπικό της Anhui – μια πρωτοβουλία που μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημόσια υγεία και να δημιουργήσει νέους επιχειρηματικούς και ερευνητικούς ορίζοντες».

Προτομή του Ιπποκράτη

Σε μια συμβολική κίνηση, τοποθετήθηκε στον χώρο της Ιατρικής Σχολής η προτομή του Ιπποκράτη, ενώ στην ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρθηκε από τον Γενικό Γραμματέα της κρατικής επιτροπής για το Πανεπιστήμιο της Anhui Wang Qi ως αναμνηστικό δώρο το άγαλμα του πατέρα της κινεζικής Ιατρικής Hua Tuo. Ο περιφερειάρχης προσκάλεσε τους έξι πρυτάνεις της Ιατρικής Σχολής στην Αττική τον προσεχή Οκτώβριο, για επίσημη επίσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *