Ειδικευμένοι τεχνίτες στο Linshu βοηθούν να φέρουν στον κόσμο την κινεζική ύφανση ιτιάς

Η υφαντουργία ιτιών, μια τέχνη με περίπου 1.000 χρόνια ιστορίας στην κομητεία Linshu της ανατολικής Κίνας, κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη παρουσία σε όλο τον κόσμο κάτω από τις αφοσιωμένες και αδιάκοπες προσπάθειες των ντόπιων τεχνιτών.

Έχοντας εκθέσει προϊόντα σε πολλές εκθέσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως η Έκθεση Εισαγωγών και Εξαγωγών της Κίνας, ο Yang Jinbang, ένας τοπικός δεξιοτέχνης στην ύφανση ιτιάς, είδε τα αυθεντικά χειροποίητα προϊόντα ιτιάς του, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, να εξάγονται σε χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Ως αντιπροσωπευτικός κληρονόμος του εθνικού προγράμματος άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της επαρχίας Shandong, ο Yang συνεισέφερε πάντα στη διάδοση της υφαντουργίας της κομητείας Linshu στον έξω κόσμο μαζί με άλλους τοπικούς εργάτες, ερευνητές που σχετίζονται με την υφαντουργία ιτιών, πλοιάρχους και υποστηρικτές της βιομηχανίας.

Μεγαλωμένος στην πατρίδα των ιτιών, ο Yang έμαθε σε ηλικία 13 ετών πολλές μεθόδους και τεχνικές ύφανσης ιτιάς από τον παππού και τον πατέρα του που πάντα του έλεγαν να κληρονομήσει καλά και να κάνει την τοπική τέχνη ύφανσης ιτιάς να ανθίσει στον κόσμο.

Από το 1976, ο Yang άρχισε να επικεντρώνεται στο σχεδιασμό προϊόντων χειροποίητης ιτιάς με εξαγωγικό προσανατολισμό και από τότε δημιούργησε χιλιάδες εξαίσια χειροποίητα χειροποίητα χειροποίητα ιτιά, όπως πιάτο φρούτων, φανάρι και χρυσή arowana υφασμένα με ιτιές, πολλά από τα οποία κέρδισαν εθνικά βραβεία και παρουσιάστηκαν σε εθνικές τέχνες και εκθέσεις χειροτεχνίας.

Εμβαθύνοντας βαθιά στον κλάδο για περισσότερα από 40 χρόνια, ο Yang συνέχισε να εξερευνά νέα υλικά, νέες μεθόδους ύφανσης, νέες τεχνικές, νέα σχέδια και νέα χρήση της ύφανσης ιτιάς για να αναζωογονήσει την τέχνη και συνέλεξε περισσότερα από 10.000 πρακτικά δείγματα και 30.000 επιπλέον δείγματα εικόνων.

Τιμώντας την υπόσχεσή του να κληρονομήσει και να διαδώσει την κουλτούρα της ύφανσης της ιτιάς με πραγματικές πρακτικές, ο Yang βοήθησε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της κομητείας Linshu, 1.000 ετών, να βγει από την Κίνα και να βγει στην παγκόσμια σκηνή.

Επί του παρόντος, οι εξαγωγές χειροποίητων προϊόντων ιτιάς από την κομητεία Linshu στην πόλη Linyi της επαρχίας Shandong αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% και το 26% του συγκρίσιμου συνόλου στην επαρχία και σε ολόκληρη τη χώρα, καθιστώντας την φημισμένη πρωτεύουσα της ύφανσης ιτιάς στην Κίνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *