Διεθνής Έκθεση Κίνας για το Εμπόριο Υπηρεσιών CIFTIS: για να επικεντρωθεί σε καινοτόμα θέματα στο εμπόριο

Η επερχόμενη Διεθνής Έκθεση Κίνας για το Εμπόριο Υπηρεσιών (CIFTIS) θα προσφέρει μια σταθερή πλατφόρμα για την εισαγωγή ορισμένων καινοτόμων έργων για την ενίσχυση του διεθνούς εμπορίου υψηλής ποιότητας, δήλωσε Τούρκος μελετητής.

Ο Selcuk Colakoglu, διευθυντής του Τουρκικού Κέντρου Μελετών Ασίας-Ειρηνικού με έδρα την Άγκυρα, είπε πρόσφατα στο Xinhua ότι το CIFTIS θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος αρκετών βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της ουδετερότητας άνθρακα, της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και του μετασύνδεσης.

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη, η πράσινη ανάπτυξη έχει γίνει πολύ σημαντική, επομένως η έκθεση εστιάζει επίσης στην πράσινη ανάπτυξη για τη δημιουργία μηδενικών εκπομπών άνθρακα για τις παραγωγές ειδικότερα”, δήλωσε ο Colakoglu. «Από αυτή την άποψη, η κύρια ατζέντα της έκθεσης για την πράσινη ανάπτυξη είναι επίσης σημαντική για τη δημιουργία πιο βιώσιμης ανάπτυξης στην παγκόσμια οικονομία γενικά».

Το CIFTIS αναμένεται επίσης να επικεντρωθεί στις νέες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη και το μετασύμπαντο και την ενσωμάτωσή τους σε διαφορετικούς τομείς, είπε ο Colakoglu.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει κύριο θέμα των οικονομικών δραστηριοτήτων καθώς έχει δημιουργήσει πολλά νέα δημιουργικά πεδία παραγωγής ή εμπορίου με αυξανόμενη δημοτικότητα, είπε, προσθέτοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα πολύ επίκαιρο επίκεντρο της έκθεσης όσον αφορά την ανοδική τάση στην παγκόσμια οικονομία.

Ο εμπειρογνώμονας είπε επίσης ότι η Κίνα έχει συνεισφέρει τεράστια στη μεταπανδημική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και στην ανάπτυξή της.

«Ιδιαίτερα, η Κίνα έχει επίσης μεταμορφωθεί για να επιτύχει μια ικανότητα πιο υψηλής τεχνολογίας, μεγαλύτερη παραγωγή δυναμικότητας προστιθέμενης αξίας και εμπόριο», είπε.

Η Κίνα δίνει μεγαλύτερη σημασία τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει περισσότερη ανάπτυξη υψηλής ποιότητας εστιάζοντας περισσότερο σε βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, πράσινη ανάπτυξη και περισσότερη παραγωγή σχετική με την τεχνητή νοημοσύνη”, δήλωσε ο Colakoglu.

Αυτές οι εξελίξεις στην κινεζική οικονομία και οι αντανακλάσεις τους στο διεθνές εμπόριο υποδηλώνουν ότι ο κόσμος θα αποκτήσει περισσότερο εμπόριο υψηλής αξίας τα επόμενα χρόνια, είπε.

Φέτος, η CIFTIS, μια από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες εκθέσεις στον κόσμο για το εμπόριο υπηρεσιών, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Με θέμα «Το άνοιγμα οδηγεί την ανάπτυξη, η συνεργασία δημιουργεί ένα μέλλον που κερδίζει κερδισμένους», το CIFTIS 2023 αναμένεται να φιλοξενήσει 202 διαφορετικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων φόρουμ, διαπραγματεύσεων και συνόδων κορυφής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *