2ο συνέδριο BREIP πραγματοποιήθηκε στη Σαγκάη για την παγκόσμια οικονομική συνδεσιμότητα

Η δεύτερη διάσκεψη της εταιρικής σχέσης οικονομικής πληροφόρησης Belt and Road και η Διάσκεψη Επιχειρηματιών της Σαγκάης 2023 για την Ανάπτυξη υψηλής ποιότητας Belt and Road ξεκίνησε την Τετάρτη στη Σαγκάη.

Εκπρόσωποι από 23 χώρες και περιοχές συμμετείχαν στο συνέδριο για να συζητήσουν από κοινού τις νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες του Belt and Road Economic Information Partnership (BREIP) και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα πιθανά πεδία και τις τάσεις συνεργασίας για καλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της ζώνης και Road Initiative (BRI).

Φέτος είναι η 10η επέτειος του BRI. Με τα χρόνια, το BRI έχει γίνει ένα ευρέως ευπρόσδεκτο παγκόσμιο δημόσιο αγαθό και μια πλατφόρμα διεθνούς συνεργασίας.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του BRI, το BREIP ξεκίνησε από το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua τον Ιούνιο του 2019 για να σπάσει τα εμπόδια πληροφόρησης και να προωθήσει την παγκόσμια οικονομική συνδεσιμότητα πληροφοριών.

Επί του παρόντος, περίπου 56 παγκοσμίου φήμης ειδησεογραφικά πρακτορεία, οργανισμοί παροχής πληροφοριών, ερευνητικά ινστιτούτα και επιχειρηματικές ενώσεις από 37 χώρες και περιοχές έχουν ενταχθεί στο BREIP ως μέλη του.

Το BREIP ήταν πάντα μια σημαντική πηγή για το Ινστιτούτο Belt and Road στη Σουηδία (BRIX) για τη λήψη πληροφοριών και γνώσεων σχετικά με το BRI, δήλωσε ο Hussein Askary, αντιπρόεδρος της BRIX.

Σύμφωνα με το πλαίσιο συνεργασίας Νότου-Νότου, άνθρωποι από όλες τις χώρες σφυρηλατούν βαθύτερους και ευρύτερους δεσμούς σε πολιτιστικές και ανταλλαγές πληροφοριών, δήλωσε η Maria Bernarda Llorente, πρόεδρος της Agencia Télam.

Το BRI στοχεύει να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ διαφορετικών χωρών και περιοχών, να προωθήσει την ανάπτυξη των υποδομών τους και να ενισχύσει τις εμπορικές τους σχέσεις, δήλωσε ο Serik Korzhumbayev, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Delovoy Kazakhstan, προσθέτοντας ότι το BREIP διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων μέσω ανταλλαγή οικονομικών πληροφοριών.

Ο Αντγιέλκο Ουτεσάνοβιτς, ανταποκριτής στο Πρακτορείο Ειδήσεων Tanjug, σημείωσε ότι καθώς ο κόσμος έχει αλλάξει δραματικά την τελευταία δεκαετία, η διεθνής συνεργασία χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ.

Επιπλέον, μια σειρά από τελευταία επιτεύγματα στην κατασκευή Belt and Road κυκλοφόρησαν στο συνέδριο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του γραφείου διασύνδεσης BREIP στη Σαγκάη, ενός μίνι προγράμματος για την παροχή επενδυτικών και εμπορικών συναλλαγών, πληροφορίες αγοράς, εταιρική κατάρτιση, νόμο και άλλα υπηρεσίες για εταιρείες, καθώς και πρόγραμμα για την προώθηση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας των μελών του BREIP.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν δημιουργηθεί πολυμερείς μηχανισμοί συνεργασίας του BREIP, συμπεριλαμβανομένης της στήλης «Xinhua Silk Road δίγλωσσες πληροφορίες» που ξεκίνησε από το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και τους Chinese Times (Λάος), την Επόμενη Σύνοδο Κορυφής που συνδιοργανώθηκε από το Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua  και το New Zealand’s NEXT Federation, κ.λπ.

Στο μέλλον, το BREIP θα συνεχίσει να λειτουργεί ως γέφυρα για την επέκταση του παγκόσμιου «κύκλου των φίλων», την προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής συνδεσιμότητας πληροφοριών και τη συμβολή στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας του BRI.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *