Ξένες εταιρείες ικανοποιημένες με το επιχειρηματικό περιβάλλον της Κίνας

Η συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στην Κίνα είναι ικανοποιημένες με το ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας και έχουν αυτοπεποίθηση για την κινεζική αγορά, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Το επιχειρηματικό περιβάλλον σχετικά με την πρόσβαση στην αγορά, τις φορολογικές πληρωμές, τη διευθέτηση διαφορών και την προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά στην Κίνα επικροτείται ευρέως από ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Σχεδόν το 90% των ερωτηθέντων επιχειρήσεων που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό είναι ικανοποιημένοι με το προαναφερθέν επιχειρηματικό περιβάλλον, δήλωσε ο Sun Xiao, αξιωματούχος του CCPIT, σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Οι ξένες εταιρείες είναι αισιόδοξες για την ανάπτυξή τους στην Κίνα, με πάνω από το 80% των ερωτηθέντων να αναμένουν ότι η απόδοση της επένδυσής τους θα παραμείνει σταθερή ή θα αυξηθεί το 2023, είπε o Sun.

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν τις επενδύσεις τέτοιων εταιρειών στην Κίνα περιλαμβάνουν το τεράστιο μέγεθος της αγοράς, τις προτιμησιακές πολιτικές και την ακεραιότητα των βιομηχανικών και εφοδιαστικών αλυσίδων, σύμφωνα με την έρευνα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *