Βρέθηκε κρανίο από άγνωστο ανθρώπινο είδος στην Κίνα

Σε μια ανακάλυψη που αλλάζει τα πάντα αναφορικά με το ανθρώπινο είδος έφτασαν επιστήμονες στην περιοχή Hualongdong, όπου βρέθηκε κρανίο το οποίο δεν αντιστοιχεί σε άγνωστο ανθρώπινο είδος!

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Human Evolution, αναφέρει ότι τα απολιθώματα που ερεύνησαν οι επιστήμονες ήταν οστά γνάθου, κρανίου και ποδιού, ενώ αυτό που τους προκάλεσε εντύπωση είναι ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του που ανέλυσαν, δεν ταιριάζουν με τα γενεαλογικά δεδομένα, τόσο των Νεάτερνταλ, όσο των Ντενίσοβαν, αλλά και του σύγχρονου ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό θεωρούν ότι βρήκαν ένα άγνωστο κρίκο στο γενεαλογικό δέντρο της ανθρώπινης εξέλιξης.

Το απολιθωμένο σαγόνι και το κρανίο ανήκουν σε ένα παιδί 12 ή 13 ετών και ενώ το πρόσωπό του έχει χαρακτηριστικά που μοιάζουν με τον σύγχρονο άνθρωπο, τα άκρα, το κάλυμμα του κρανίου και το σαγόνι θυμίζουν πρωτόγονα χαρακτηριστικά.

Παρόλο που το κρανίο θυμίζει τη δομή που υπάρχει στους σύγχρονους ανθρώπους τα τελευταία 750.000 χρόνια, το γεγονός ότι απουσιάζει το πηγούνι, το κάνει να θυμίζει τους Denisovan, ένα ανθρώπινο είδος που έχει χαθεί εδώ και 400.000 χρόνια.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *