Το λιμάνι των συνόρων Κίνας-Μογγολίας σημειώνει αύξηση των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών το 1ο εξάμηνο

Το Erenhot, το μεγαλύτερο χερσαίο λιμάνι στα σύνορα Κίνας-Μογγολίας, έχει δει τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στη Μογγολία να διπλασιάζονται τόσο σε όγκο όσο και σε αξία κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα.

Οι εξαγωγές κατά τη διάρκεια της περιόδου ανήλθαν σε 55.000 τόνους, με αξία 100 εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ), δήλωσε το τελωνείο Erenhot

Από το 2018 που το λιμάνι ξεκίνησε ένα «πράσινο κανάλι» για τα γεωργικά προϊόντα μεταξύ των δύο χωρών, σχεδόν 422.000 τόνοι φρούτων και λαχανικών, αξίας άνω των 600 εκατομμυρίων γιουάν, έχουν εξαχθεί από την Κίνα στη Μογγολία.

Η εταιρεία εισαγωγών και εξαγωγών φρούτων, λαχανικών, σιτηρών και λαδιών Haogang στην πόλη Erenhot, στην Εσωτερική Μογγολία, μπορεί να γεμίσει κατά μέσο όρο 20 δοχεία την ημέρα με περίπου 500 τόνους φρούτων, λαχανικών και ημερήσιων αναγκών με προορισμό τη Μογγολία.

Ο Feng Zhigang, διευθυντής της εταιρείας, είπε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγονται στην Κίνα έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα μεταξύ των κατοίκων της Μογγολίας όλα αυτά τα χρόνια λόγω της ποιότητας και της ποικιλίας τους. Το πράσινο κανάλι του λιμανιού για εξαγωγές έχει επίσης διευκολύνει το εμπόριο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα προϊόντα είναι φρέσκα και έχουν καλή γεύση, είπε ο Feng.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *