Τα έσοδα του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού της Κίνας αυξήθηκαν κατά 11,5% τους πρώτους επτά μήνες

Τα έσοδα του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού της Κίνας αυξήθηκαν κατά 11,5% σε ετήσια βάση σε περίπου 13,93 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 1,9 τρισεκατομμύρια ευρώ) τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τη Δευτέρα.

Η κεντρική κυβέρνηση συγκέντρωσε περίπου 6,38 τρισεκατομμύρια γιουάν σε έσοδα, αυξημένα κατά 11,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι τοπικές κυβερνήσεις σημείωσαν αύξηση των εσόδων κατά 11,8% σε περίπου 7,55 τρισεκατομμύρια γιουάν, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν συνολικά σε 11,75 τρισεκατομμύρια γιουάν τους πρώτους επτά μήνες, αυξημένα κατά 14,5% σε ετήσια βάση.

Τα στοιχεία της Δευτέρας δείχνουν επίσης ότι οι δαπάνες του γενικού δημόσιου προϋπολογισμού της χώρας αυξήθηκαν κατά 3,3% σε ετήσια βάση στα 15,16 τρισεκατομμύρια γιουάν κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Οι τομείς που σχετίζονται με την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και την απασχόληση, την εκπαίδευση καθώς και τη γεωργία, τη δασοκομία και την εξοικονόμηση νερού κατέγραψαν σχετικά ταχύτερη αύξηση στις δημοσιονομικές δαπάνες, σύμφωνα με το υπουργείο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *