Συνέντευξη: Οι Αγώνες Chengdu FISU επιδεικνύουν το άνοιγμα, τη φιλοξενία της Κίνας στον κόσμο

Οι Παγκόσμιοι Πανεπιστημιακούς Αγώνες FISU χρησιμεύουν ως ευκαιρία για να δείξουμε το άνοιγμα και τη φιλοξενία της Κίνας στον κόσμο, δήλωσε ένας δημοσιογράφος από τη Σενεγάλη σε συνέντευξή του στο Xinhua τη Δευτέρα.

Η Diacounda Sene, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικού Τύπου που κάλυψε την 26η Πανεπιστημιούπολη στο Shenzhen της Κίνας το 2011, είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τη μεταμόρφωση που είχε παρατηρήσει από την τελευταία της επίσκεψη στη χώρα πριν από 12 χρόνια.

«Το επίπεδο οργάνωσης των παιχνιδιών εδώ είναι εκπληκτικό», είπε ο Sene, αναφερόμενος στο Main Press Center.

Η δημοσιογράφος επαίνεσε τις προηγμένες εγκαταστάσεις και τεχνολογίες και τις εξαιρετικές υπηρεσίες στην εκδήλωση, ειδικά το σημείο ανταλλαγής συναλλάγματος μέσα στο κέντρο πολυμέσων, το οποίο σπάνια είχε δει σε μια υπηρεσία Τύπου.

«Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες εδώ μας κάνουν να νιώθουμε σαν στο σπίτι μας και προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες εργασίας», είπε.

«Οι άνθρωποι που έχω γνωρίσει στην Κίνα προσπαθούν πάντα να βοηθήσουν και να επικοινωνήσουν στη γλώσσα μου», είπε, επαινώντας το ανοιχτό μυαλό του κινεζικού λαού και την προθυμία τους να αγκαλιάσουν τον κόσμο και να καλωσορίσουν θερμά όλους τους επισκέπτες από κάθε γωνιά της. την υδρόγειο.

Ο τεράστιος πληθυσμός και η πειθαρχημένη, εργατική φύση του κινεζικού λαού συνέβαλαν στην ταχεία ανάπτυξη της χώρας.

«Η απλή λογική είναι ότι 10 άτομα που συνεργάζονται για έναν κοινό στόχο θα είναι σίγουρα πιο δυνατά από την προσπάθεια δύο», είπε ο δημοσιογράφος, δείχνοντας την αλληλεγγύη του κινεζικού λαού.

Γοητευμένος από την κινεζική κουλτούρα, ο Sene έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις παραδοσιακές κινεζικές φορεσιές και την κινεζική ζωγραφική και, ιδιαίτερα για την κινεζική εθιμοτυπία του τσαγιού.

«Πήγα σε μια συνεδρία με κινέζικο παραδοσιακό τσάι που σερβίρεται την άλλη μέρα και το απόλαυσα πραγματικά», είπε. «Δεν είναι μόνο η γεύση του τσαγιού, αλλά και ο χαρακτηριστικός τρόπος σερβιρίσματος που τράβηξε την προσοχή μου».

Ανυπομονούσε επίσης να δει τα πάντα, ένα από τα αξιολάτρευτα σύμβολα της επαρχίας Σετσουάν με πρωτεύουσα το Τσενγκντού.

«Δεν έχω δει πάντα τα πάντα, οπότε ανυπομονώ πραγματικά», είπε. «Οι άνθρωποι στη χώρα μου αγαπούν επίσης το ζώο».

Ως καλός φίλος της Σενεγάλης και της Αφρικής στο σύνολό της, η Κίνα βοήθησε στην κατασκευή μεγάλων έργων υποδομής, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρόμων, που βελτίωσαν τη διαβίωση του αφρικανικού λαού, είπε ο Sene.

Οι Αγώνες FISU στο Τσενγκντού καταδεικνύουν τη φιλοσοφία της Κίνας για άνοιγμα και κοινή χρήση, και την ειλικρινή της προθυμία να επικοινωνήσει με τον κόσμο, είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τέτοιο πνεύμα ανοιχτότητας και φιλοξενίας θα συμβάλει στην παγκόσμια ανάπτυξη.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *