Σημαντικά αποτελέσματα στη σύνοδο των υπουργών Εμπορίου και Οικονομίας των BRICS

Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας (MOC) δήλωσε την Τρίτη ότι οι υπουργοί εμπορίου και οικονομίας των BRICS κατέληξαν σε συναίνεση και πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα σε πρόσφατη υπουργική συνάντηση.

Στη τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα, οι υπουργοί συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία στην ψηφιακή οικονομία και την πράσινη ανάπτυξη και να καταβάλουν κοινές προσπάθειες για την προώθηση μιας σταθερής αλυσίδας εφοδιασμού και την υποστήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε αξιωματούχος του MOC.

Με κοινή φωνή, οι υπουργοί συμφώνησαν να ενισχύσουν το πολυμερές εμπορικό σύστημα με πυρήνα τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) και να συμμετάσχουν στη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ με εποικοδομητική στάση.

Οι υπουργοί καταδίκασαν ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες για υιοθέτηση μονομερών και μεροληπτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένου του Μηχανισμού Προσαρμογής των Συνόρων Ανθρακών και φορολογικών κινήτρων. Τόνισαν ότι η χάραξη πολιτικής που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή είναι συνεπής με την αρχή των κοινών αλλά διαφοροποιημένων ευθυνών και τους κανόνες του ΠΟΕ.

Κατέληξαν επίσης σε συναίνεση για να προσκαλέσουν χώρες εκτός BRICS να συζητήσουν την ψηφιακή οικονομία και να διερευνήσουν τη συνεργασία με άλλες αναπτυσσόμενες χώρες και τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Το πολυμερές εμπορικό σύστημα με ομοϊδεάτες μέλη εκτός BRICS θα ενισχυθεί επίσης για να προωθηθεί η διαμόρφωση ενός υγιούς εμπορικού περιβάλλοντος ευνοϊκού για την ανάπτυξη.

Το BRICS περιλαμβάνει πέντε αναδυόμενες οικονομίες — Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *