Πάνω από τα μισά ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως έχουν ταξινομηθεί στην Κίνα

Συνολικά το 53% όλων των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των plug-in υβριδικών παγκοσμίως κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Κίνας στα τέλη του 2022, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας Ηλιακής Ενέργειας και Υδρογόνου της Βάδης-Βυρτεμβέργης (ZSW).

Την ίδια στιγμή, το απόθεμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα σκαρφάλωσε στα 14,6 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με έρευνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γερμανία ήταν μακρινή δεύτερη και τρίτη με 3,4 εκατομμύρια και 1,8 εκατομμύρια οχήματα, αντίστοιχα.

Με τον διπλασιασμό των νέων ταξινομήσεων σε 6,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα, η Κίνα κατέγραψε επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση όλων των αγορών πέρυσι, καθώς η χώρα αντιπροσώπευε το 60% των παγκόσμιων ταξινομήσεων, ανέφερε η ZSW σε δήλωση, προσθέτοντας ότι τα κυβερνητικά προγράμματα κινήτρων και «σχετικά χαμηλά «Οι τιμές ήταν οι λόγοι πίσω από την ταχεία ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την ανάλυση, δύο κινεζικές μάρκες ήταν μεταξύ των τριών κορυφαίων στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών ταξινομήσεων νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2022. Η BYD βρίσκεται στην πρώτη θέση με σχεδόν 1,8 εκατομμύρια οχήματα και η SAIC στην τρίτη θέση με σχεδόν 1,18 εκατομμύρια.

Η αμερικανική εταιρεία Tesla βρέθηκε στη δεύτερη θέση με πάνω από 1,3 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση με 831.800 νέες ταξινομήσεις.

Η Γερμανία άρχισε να καταχωρεί την Κίνα ως χώρα κατασκευής στην επίσημη ταξινόμηση επιβατικών αυτοκινήτων της πέρυσι. Από τότε, το μερίδιο αγοράς των κινεζικών αυτοκινήτων αυξήθηκε στο 1,1% τον Ιούνιο, μπροστά από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Αρχή Αυτοκινήτων Μεταφορών.

Η BYD θα βασίζεται σε τοπικούς αντιπροσώπους στη Γερμανία και στοχεύει να επιτύχει μερίδιο πέντε έως δέκα τοις εκατό στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεών της στη Γερμανία Lars Pauly στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου (dpa) τον Ιούνιο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *