Ο Όμιλος Volkswagen αναφέρει σταθερά αποτελέσματα Η1 και ενισχύει τη στρατηγική θέση του στην Κίνα

Ο Όμιλος Volkswagen πέτυχε «στερεά αποτελέσματα» το πρώτο εξάμηνο (1ο εξάμηνο) του 2023 και ενισχύει τη στρατηγική του θέση στην Κίνα, δήλωσε την Πέμπτη η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας.

Το πρώτο εξάμηνο του 2023, τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 18% στα 156,3 δισ. ευρώ (171,8 δισ. ευρώ). Αυτό οφείλεται σε «σημαντικά υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και τη συνεχιζόμενη ευνοϊκή μίξη και τις τιμές», σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι συνολικές παραδόσεις το 1ο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 13% από έτος σε έτος σε 4,4 εκατομμύρια οχήματα. Ο Όμιλος Volkswagen στην Κίνα συνεισέφερε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια οχήματα, μια ελαφρά πτώση 1,2%, αλλά «υπήρχαν αξιοσημείωτα σημάδια ανάκαμψης προς το τέλος της περιόδου αναφοράς».

«Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξάνονται, ενισχύουμε τη θέση μας στην Κίνα μέσω τεχνολογικών συνεργασιών και επιπλέον η τάση για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) του Ομίλου Volkswagen, Oliver Blume σε δήλωση.

Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) αντιπροσώπευαν το 7,4% των παραδόσεων το 1ο εξάμηνο, από 5,6% το προηγούμενο πρώτο εξάμηνο. Αυτή η «θετική τάση» ενισχύθηκε από την ετήσια αύξηση 18% στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο, ανέφερε ο όμιλος.

Σε όλες τις μάρκες του, ο Όμιλος Volkswagen στοχεύει να φτάσει σε μερίδιο BEV 8% έως 10% το οικονομικό έτος 2023. Το μερίδιο των πωλήσεων BEV το δεύτερο εξάμηνο αναμένεται να αυξηθεί λόγω των «εποχιακών επιπτώσεων, μαζί με τους σημαντικά μειωμένους χρόνους παράδοσης.”

Την Τετάρτη, ο όμιλος δήλωσε ότι ενισχύει τη θέση του στην κινεζική αγορά αυτοκινήτου με τις επωνυμίες Volkswagen και Audi που επεκτείνουν τη στρατηγική συνεργασία με Κινέζους εταίρους.

Ο Όμιλος Volkswagen εξαγοράζει επί του παρόντος μερίδιο 4,99% στην κινεζική startup ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng μέσω αύξησης κεφαλαίου αξίας περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ. Και η πολυτελής επωνυμία του ομίλου Audi υπέγραψε στρατηγικό μνημόνιο με τον κινέζο συνεργάτη της σε κοινοπραξία SAIC για να επεκτείνουν περαιτέρω την υπάρχουσα συνεργασία τους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *