Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας προτρέπει την ενισχυμένη συνεργασία Κίνας-Αφρικής για τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας

Ο Κινεζικός Κρατικός Σύμβουλος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Li Shangfu κάλεσε την Τρίτη για κοινές προσπάθειες από την Κίνα και την Αφρική για την ενίσχυση της συνεργασίας και τη διασφάλιση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Εκφωνώντας μια κεντρική ομιλία στην ολομέλεια του τρίτου Φόρουμ Ειρήνης και Ασφάλειας Κίνας-Αφρικής στο Πεκίνο, ο Li σημείωσε ότι η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη εισέρχεται σε μια νέα φάση αστάθειας και μετασχηματισμού.

Είπε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια με την Αφρική για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφάλειας και να διαφυλάξει τη διεθνή δικαιοσύνη και δικαιοσύνη, δίνοντας έτσι περισσότερη βεβαιότητα και σταθερότητα στον κόσμο.

Η Κίνα και η Αφρική θα πρέπει να ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία και την πραγματιστική συνεργασία και να βελτιώσουν την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της συνεργασίας τους στον τομέα της ασφάλειας, συμβάλλοντας επομένως περισσότερο στη διατήρηση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας, είπε ο Li.

Περισσότεροι από 100 ανώτεροι εκπρόσωποι από την Αφρικανική Ένωση (AU) και σχεδόν 50 αφρικανικές χώρες παρευρέθηκαν στο φόρουμ. Στη συνεδρίαση, έκαναν ομιλίες σε θέματα όπως η ειρήνη και η ασφάλεια, η θαλάσσια ασφάλεια και η κατάσταση κατά της τρομοκρατίας στην Αφρική.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη στην Κίνα για την ισχυρή υποστήριξή της όσον αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα, οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι προσβλέπουν στην ενίσχυση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με την Κίνα και θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τον αφρικανικό και τον κινεζικό λαό.

Επίσης την Τρίτη, ο Li πραγματοποίησε συναντήσεις με τους ηγέτες άμυνας της Σενεγάλης, των Κομόρων, της Δημοκρατίας του Κονγκό, του Καμερούν, της Γκάνας, της Ζάμπια, του Νοτίου Σουδάν, της Γκάμπιας, της Μαυριτανίας, της Ουγκάντα και άλλων χωρών αντίστοιχα, καθώς και με τον Επίτροπο Πολιτικών Υποθέσεων, ειρήνη και ασφάλεια της Επιτροπής της ΑΕ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *