Ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για την κλιματική αλλαγή έχει διάλογο με τον John Kerry

Ο Xie Zhenhua, ο ειδικός απεσταλμένος της Κίνας για την κλιματική αλλαγή, πραγματοποίησε βιντεοδιάλογο με τον ειδικό προεδρικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, John Kerry, κατόπιν πρόσκλησης την Πέμπτη.

Το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος δήλωσε ότι ο Xie και ο Kerry αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ενίσχυση Κίνας-ΗΠΑ, τον διάλογο και τη συνεργασία για την προώθηση παγκόσμιων, πολυμερών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επικοινωνία.

Ο τελευταίος διάλογος μεταξύ των δύο ειδικών απεσταλμένων πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 16 έως τις 19 Ιουλίου.

Πρόσφατα, ο Xie συναντήθηκε επίσης με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στην Κίνα Hussain bin Ibrahim Al Hammadi. Το ζευγάρι αντάλλαξε εμπεριστατωμένες απόψεις για την επερχόμενη 28η σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών (COP28) της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, και για την κλιματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρέσβη, ο Xie εξέφρασε τη σταθερή υποστήριξη της Κίνας για τη φιλοξενία του COP28 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *