Η κινεζική τελωνειακή αρχή ενισχύει τα logistics κατά μήκος του εμπορικού διαδρόμου

Η Γενική Διοίκηση Τελωνείων (GAC) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εφαρμόσει βασικά μέτρα για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής επιμελητείας κατά μήκος του Νέου Διεθνούς Διαδρόμου Χερσαίας-Θάλασσας Εμπορίου.

Τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα περιλαμβάνουν τη διευκόλυνση του εκτελωνισμού για διατροπικές μεταφορές κατά μήκος του διαδρόμου, την υποστήριξη της επέκτασης της ικανότητας διεθνών σιδηροδρομικών μεταφορών και την καλύτερη σύνδεση του διαδρόμου με το Railway Express Κίνας-Ευρώπης και τον ποταμό Yangtze.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, ο Wu Haiping, διευθυντής του Τμήματος Γενικών Επιχειρήσεων του GAC, είπε ότι τα μέτρα στοχεύουν στη στήριξη της οικονομικής και εμπορικής ανάπτυξης σε περιοχές κατά μήκος του διαδρόμου και στην ενίσχυση της τελωνειακής επιθεώρησης και της συνεργασίας καραντίνας με τις χώρες της Ένωσης Νοτιοανατολικών Ασιατικά Έθνη (ASEAN).

«Προκειμένου να προωθηθεί η βιομηχανική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και του ASEAN, τα συγκεκριμένα μέτρα που στοχεύουν τον διάδρομο περιλαμβάνουν επίσης εξάωρη εκκαθάριση για ευπαθή προϊόντα όπως κρέας, φρούτα και άλλα φρέσκα προϊόντα», είπε ο Wu.

Η τελωνειακή αρχή θα ενισχύσει επίσης την παρακολούθηση και την ανάλυση των εισαγωγικών και εξαγωγικών ροών κατά μήκος του διαδρόμου, θα καταρτίσει έναν εμπορικό δείκτη Κίνας-ASEAN και θα προσφέρει καλύτερες συμβουλευτικές υπηρεσίες για τεχνικά μέτρα που σχετίζονται με το εμπόριο.

Ο Νέος Διεθνής Διάδρομος Εμπορίου ξηράς-Θάλασσας, που ξεκίνησε το 2017, είναι μια εμπορική και υλικοτεχνική δίοδος που κατασκευάστηκε από κοινού από περιφέρειες σε επίπεδο επαρχίας στη δυτική Κίνα και μέλη του ASEAN.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *