Η Κίνα θα υλοποιήσει έργα επίδειξης με πράσινες τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Η Κίνα θα εφαρμόσει μια παρτίδα έργων επίδειξης που θα διαθέτουν προηγμένες πράσινες τεχνολογίες και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα, οι οποίες θα παρέχουν ισχυρή υποστήριξη για την επίτευξη των στόχων αιχμής του άνθρακα και ουδετερότητας, δήλωσε την Τρίτη η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Τα έργα θα επικεντρωθούν σε αρκετούς βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μη ορυκτής ενέργειας, των τομέων της βιομηχανίας και των κατασκευών, των νέων και αποδοτικών τύπων δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και στη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με εγκύκλιο που διατυπώθηκε από το NDRC και εννέα άλλα τμήματα.

Η χρηματοδότηση, όπως επενδύσεις από τον κεντρικό προϋπολογισμό, καθώς και η στήριξη της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, θα ενισχυθεί για τα προαναφερθέντα έργα, αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Μέχρι το 2025, μια σειρά προηγμένων πράσινων τεχνολογικών επιτευγμάτων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα μετασχηματιστούν και θα εφαρμοστούν, ενώ οι υποστηρικτικές πολιτικές, τα επιχειρηματικά μοντέλα και οι ρυθμιστικοί μηχανισμοί που συμβάλλουν στην προώθηση και την εφαρμογή των τεχνολογιών θα τελειοποιηθούν σταδιακά.

Μέχρι το 2030, το διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των πράσινων τεχνολογιών και βιομηχανιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα ενισχυθεί περαιτέρω, σύμφωνα με το έγγραφο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *