Η Κίνα θα διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας

Η Κίνα θα διοχετεύσει περισσότερα κεφάλαια στην πραγματική οικονομία και τους προσανατολισμένους στην καινοτομία τομείς για να επιτύχει αυτοδυναμία στην επιστήμη και την τεχνολογία, σύμφωνα με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Η χώρα θα εμβαθύνει τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα από την πλευρά της προσφοράς και θα οικοδομήσει ένα σύστημα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που θα ταιριάζει καλύτερα στις χρηματοδοτικές ανάγκες διαφόρων τύπων επιχειρήσεων που βασίζονται στην τεχνολογία, δήλωσε ο Zhang Qingsong, αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Τέτοιες επιχειρήσεις σημείωσαν γρήγορες επεκτάσεις δανείων το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα ανεξόφλητα δάνεια των επιχειρήσεων στη μεταποιητική βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας ανήλθαν σε 2,5 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 350,8 δισεκατομμύρια ευρώ), αυξημένα κατά 41,5% σε ετήσια βάση. Τα ανεξόφλητα δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην επιστήμη και την τεχνολογία έφθασαν τα 2,36 τρισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένα κατά 25,1 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *