Η Κίνα γίνεται η κύρια πηγή επενδύσεων για την Ταϊλάνδη

Η Κίνα έχει γίνει η κύρια πηγή επενδύσεων για την Ταϊλάνδη το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανέφερε το Chinanews.com το Σάββατο, επικαλούμενη αναφορά που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Συμβούλιο Επενδύσεων της Ταϊλάνδης (BOI).

Η έκθεση ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Ταϊλάνδη προσέλκυσε 507 νέα ξένα επενδυτικά έργα, εκ των οποίων τα 132 προήλθαν από την Κίνα με συνολική επένδυση 61,53 δισεκατομμυρίων μπατ Ταϊλάνδης (περίπου 12,6 δισεκατομμύρια γιουάν RMB), που αντιπροσωπεύουν το 20 τοις εκατό του συνόλου ξένη επένδυση.

Η επένδυση καλύπτει κυρίως τομείς όπως η παραγωγή ελαστικών και προϊόντων καουτσούκ, η κατασκευή οχημάτων και εξαρτημάτων, η κατασκευή χάλυβα, η ακίνητη περιουσία, η παροχή ρεύματος και η διανομή.

Χάρη στις αυξανόμενες επενδύσεις από την Κίνα, η οικονομία της Ταϊλάνδης παρουσιάζει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, σύμφωνα με την έκθεση.

Τα τελευταία 6 χρόνια, επενδυτές από την Κίνα έχουν υποβάλει περισσότερες από 900 αιτήσεις επένδυσης έργων, με συνολική αξία επένδυσης άνω των 526 δισεκατομμυρίων μπατ Ταϊλάνδης (περίπου 100 δισεκατομμύρια γιουάν RMB).


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *