Η Καμπότζη εγκαινιάζει τον τρίτο περιφερειακό δρόμο που χρηματοδοτείται από την Κίνα

Η Καμπότζη εγκαινίασε την Πέμπτη τον τρίτο περιφερειακό δρόμο που περιβάλλει τμήματα της πρωτεύουσας Phnom Penh, η οποία κατασκευάστηκε με δάνειο με ευνοϊκούς όρους από την Τράπεζα Εξαγωγών-Εισαγωγών της Κίνας.

Ο πρωθυπουργός της Καμπότζης Samdech Techo Hun Sen και ο Κινέζος πρεσβευτής στην Καμπότζη Wang Wentian προήδρευσαν στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Kean Svay της επαρχίας Kandal, με περίπου 8.000 συμμετέχοντες.

Ο δρόμος μήκους 53 χιλιομέτρων, μαζί με δύο γέφυρες ποταμών και δύο αερογέφυρες, κατασκευάστηκε από τον Κατασκευαστικό Όμιλο της Σαγκάης σε περίοδο 52 μηνών.

Με δύο λωρίδες κυκλοφορίας προς κάθε κατεύθυνση, ο τρίτος περιφερειακός δρόμος εκτείνεται από τον κυκλικό κόμβο Win-Win Boulevard στη νοτιοδυτική Phnom Penh έως την Εθνική Οδό 1 στην επαρχία Kandal στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Ο Hun Sen είπε ότι ο δρόμος ήταν μια ακόμη απόδειξη της γόνιμης συνεργασίας μεταξύ της Καμπότζης και της Κίνας στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) και της κοινότητας με κοινό μέλλον.

«Αυτός ο περιφερειακός δρόμος είναι πολύ σημαντικός για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων ροών κυκλοφορίας και μεταφοράς εμπορευμάτων στην πρωτεύουσα», είπε σε ομιλία του στην εκδήλωση.

Ο ηγέτης της Καμπότζης πρόσθεσε ότι η οδική αρτηρία έχει επίσης συνδεθεί με πολλούς βασικούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των οδών ταχείας κυκλοφορίας.

«Ο δρόμος όχι μόνο θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη, αλλά θα συμβάλει επίσης στην προώθηση του εμπορίου, των επενδύσεων, των logistics και του τουρισμού, επομένως οι άνθρωποι θα επωφεληθούν πολύ από αυτό», είπε.

Ο Πρέσβης Wang συνεχάρη για την ολοκλήρωση της τρίτης περιφερειακής οδού και εξήρε τα μεγάλα αναπτυξιακά επιτεύγματα της Καμπότζης.

Είπε ότι καθώς το 2023 σηματοδοτεί την 65η επέτειο των διπλωματικών σχέσεων Κίνας-Καμπότζης, οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να εμβαθύνουν τους διμερείς δεσμούς για αμοιβαία επωφελή και αμοιβαία αμοιβαία συνεργασία για την οικοδόμηση της κοινότητας Κίνας-Καμπότζης με κοινό μέλλον στη νέα εποχή.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *