Η έκθεση πορσελάνης Dehua στη Φρανκφούρτη ενισχύει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Γερμανίας

H έκθεση για την πορσελάνη Dehua, ένα είδος λευκής κινέζικης πορσελάνης που κατασκευάζεται στην κομητεία Dehua, στην πόλη Quanzhou στην επαρχία Fujian της ανατολικής Κίνας και έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως “Blanc de Chine” (Λευκό από την Κίνα), ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας.

Η έκθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 28 έως τις 30 Αυγούστου έχει ως στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη του τομέα κεραμικών Dehua και να ενισχύσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Γερμανίας. Εκπρόσωποι από γερμανικούς πολιτικούς, επιχειρηματικούς και κεραμικούς κύκλους προσκαλέστηκαν να συμμετάσχουν στην παράσταση, καθώς και σε σχετικές εκστρατείες προώθησης και εκδηλώσεις υπογραφής έργων.

Η έκθεση στη Φρανκφούρτη σηματοδοτεί την πρώτη στάση στο εξωτερικό της διεθνούς εκθεσιακής περιοδείας Dehua πορσελάνης, η οποία ξεκίνησε στο Πεκίνο νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού οι εκθέσεις της Dehua στη Μαλαισία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη από τις αρχές του τρέχοντος έτους έτυχαν θετικής υποδοχής από τους ντόπιους.

Σύμφωνα με το σχέδιο για τη διεθνή εκθεσιακή περιοδεία, η πορσελάνη Dehua θα εκτεθεί σε έξι κινεζικές πόλεις και 26 χώρες και περιοχές με συχνές εμπορικές ανταλλαγές με τη Fujian τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Dehua είναι μια μονάδα παραγωγής και εξαγωγής κεραμικών στην Κίνα. Ονομάστηκε “Παγκόσμια Πόλη Κεραμικών” από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χειροτεχνίας το 2015. Το 2021, οι κλίβανοι της Dehua εγγράφηκαν στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO μαζί με πολλές άλλες τοποθεσίες κοντά στο Quanzhou για τη σημασία τους για το μεσαιωνικό θαλάσσιο εμπόριο και την ανταλλαγή πολιτισμούς και ιδέες σε όλο τον κόσμο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *