Εκδήλωση τουριστικής προώθησης στο «σπίτι των πάντα» της Κίνας πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο

Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα Κάιρο πραγματοποίησε την Τρίτη εκδήλωση για την προώθηση του τουρισμού στο «σπίτι των πάντα» στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπεγράφησαν δύο συμφωνίες-πλαίσια για τον τουρισμό και την πολιτιστική συνεργασία, με την ονομασία «Home of Panda, Pure Land Aba», η οποία εισήγαγε τη φυσική ομορφιά του αυτόνομου νομού Aba Θιβέτ και Qiang.

Ο Yang Ronghao, πολιτιστικός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στην Αίγυπτο και διευθυντής του China Cultural Center στο Κάιρο, είπε ότι η Aba φημίζεται για τα θεαματικά φυσικά τοπία και τη γραφική της θέα, όπως χιονισμένα βουνά, λιβάδια, πολύχρωμες λίμνες και μεγάλα ποτάμια.

«Σήμερα συγκεντρωνόμαστε στο Κάιρο για να επιδιώξουμε ανάπτυξη, συνεργασία και φιλία ταυτόχρονα», είπε ο Liu Ping, γραμματέας της Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) της Αυτόνομης Νομαρχίας Aba Θιβέτ και Qiang, στην ομιλία του στην εκδήλωση.

Η Aba, που βρίσκεται στους νότιους πρόποδες του Θιβετιανού Οροπεδίου, διαθέτει τρεις τοποθεσίες φυσικής παγκόσμιας κληρονομιάς, δηλαδή την κοιλάδα Jiuzhaigou, τη λίμνη Huanglong και το σπίτι των γιγάντων πάντα στην επαρχία Sichuan, είπε ο Liu.

«Καλωσορίζω θερμά τους κατοίκους του Καΐρου να επισκεφθούν την Άμπα και να επενδύσουν σε αυτήν και να απολαύσουν το μεγαλείο των βουνών, τον πάγο και το χιόνι, την ήρεμη ζωή στα οροπέδια και τα διακριτικά εθνοτικά έθιμα», είπε.

Ο Amr El-Kady, Διευθύνων Σύμβουλος της Αιγυπτιακής Αρχής Τουρισμού, δήλωσε ότι η πλούσια ιστορία και το εκπληκτικό φυσικό τοπίο της Κίνας αποτελούν πηγή θαυμασμού για ολόκληρο τον κόσμο.

Σημείωσε ότι η εκδήλωση ενθαρρύνει κοινά έργα και συνεργασίες μεταξύ αιγυπτιακών και κινεζικών τουριστικών εταιρειών, που μπορούν να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *