Διαγωνισμός φωτογραφίας Κίνας-Βρετανίας για την προβολή του πολιτιστικού πλούτου και των ανταλλαγών

Το “Beauty Across Borders: China-Britain Photography Competition” ξεκίνησε εδώ την Τετάρτη με στόχο να αναδείξει τα τοπία της Κίνας και τον πλούτο του πολιτισμού της, καθώς και τις δυναμικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Βρετανίας.

Ο διαγωνισμός που διοργανώνεται από κοινού από το Εθνικό Γραφείο Τουρισμού της Κίνας στο Λονδίνο, τη Nouvelles d’Europe Britain Edition και το Shangtufang Image Art Studio, ο διαγωνισμός απολαμβάνει επίσης υποστήριξη από το Πολιτιστικό Τμήμα της Κινεζικής Πρεσβείας στη Βρετανία, τη Βασιλική Φωτογραφική Εταιρεία της Βρετανίας, την Παγκόσμια Φωτογραφική Ένωση, Σίνο European Arts, καθώς και το Φεστιβάλ Μικρού Βίντεο Πεκίνου-Λονδίνου.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος είναι ανοιχτός σε λάτρεις της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο, χωρίζεται σε τρεις ενότητες: «Beautiful China», «Splendid China» και «Impressions of China and Britain».

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τους ανθρώπους και τον πολιτισμό άλλων χωρών και «η φωτογραφία είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό», δήλωσε ο Michael Pritchard, διευθυντής προγραμμάτων της Royal Photographic Society.

Την στιγμή που μπαίνουμε στην τεχνητή νοημοσύνη, χρειαζόμαστε έναν κόσμο που να συνεργάζεται και να καταρρίπτει τα εμπόδια. Ένα μέσο όπως η φωτογραφία, κατά μία έννοια, είναι μια γλώσσα που ξεπερνά αυτά τα εμπόδια. Δεν χρειάζεται να το μεταφράσετε στα Μανδαρινικά ή Αγγλικά », είπε ο Tim Flach, πρόεδρος της Ένωσης Φωτογράφων της Βρετανίας, στο Xinhua σε συνέντευξή του μετά την τελετή έναρξης του διαγωνισμού.

Κατά την άποψή του, διαγωνισμοί όπως η «Ομορφιά πέρα από τα σύνορα» προσφέρουν μια ευκαιρία να διερευνηθούν οι διαφορές και τα κοινά σημεία μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Κατά την κατανόησή μου, η γλώσσα της φωτογραφίας ξεπερνά τις λέξεις καθώς ενώνει πολιτισμούς μέσω μιας οπτικής συνομιλίας αμοιβαίας κατανόησης. Χρησιμεύει ως το παράθυρο σε διαφορετικούς πολιτισμούς, επιτρέποντάς μας να μπούμε σε έναν άλλο κόσμο“, δήλωσε ο Li Liyan, σύμβουλος υπουργού πολιτιστικών υποθέσεων της κινεζικής πρεσβείας στη Βρετανία.

Τα έργα θα υποβληθούν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η επιτροπή των κριτών αποτελείται από επαγγελματίες φωτογράφους από την Κίνα και τη Βρετανία, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τον επαγγελματισμό των έργων τέχνης και θα τα βαθμολογήσουν με βάση τρία κριτήρια: συνάφεια θέματος, καλλιτεχνικό νόημα και οπτική παρουσίαση.

Τον Δεκέμβριο θα ανακοινωθούν τρεις νικητές για το πρώτο βραβείο, εννέα νικητές για το δεύτερο βραβείο, 15 νικητές για το τρίτο βραβείο, καθώς και 30 νικητές για την τιμητική διάκριση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *