Αλλαγή παιχνιδιών Rashakai SEZ στη βιομηχανική συνεργασία Πακιστάν-Κίνας

Η ειδική οικονομική ζώνη Rashakai (SEZ) στη βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa (KP) της χώρας είναι ένα έργο που αλλάζει το παιχνίδι στη βιομηχανική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Πακιστάν, δήλωσε ένας Πακιστανός υπουργός.

«Δεν θα συμβάλει μόνο στην κοινωνικοοικονομική πρόοδο της επαρχίας αλλά ολόκληρου του Πακιστάν», δήλωσε στο Xinhua ο Sawal Nazir, υπουργός τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλογών και αγροτικής ανάπτυξης της επαρχίας, την Τρίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό της 10ης επετείου του Ο Οικονομικός Διάδρομος Κίνας-Πακιστάν (CPEC) διοργανώθηκε εδώ από μια τοπική ένωση φιλίας Πακιστάν-Κίνας της επαρχίας.

Είπε ότι το Rashakai, που ιδρύθηκε στο πλαίσιο του CPEC, έχει αναπτυχθεί στρατηγικά όσον αφορά στο εμπόριο και στη συνδεσιμότητα, καθώς βρίσκεται στο κατώφλι της διεθνούς αγοράς.

Φέρνει άμεσες ξένες επενδύσεις στο Πακιστάν και δυνητικά θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας στη χώρα ανοίγοντας εμπορικούς δρόμους για το Αφγανιστάν και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας, πρόσθεσε ο Ναζίρ.

Ο υπουργός είπε ότι το έργο είναι σημαντικό και για την τεχνολογική αναβάθμιση των τοπικών βιομηχανιών, προσθέτοντας ότι θα τους δώσει «την ευκαιρία να μάθουν βέλτιστες πρακτικές από τις διεθνείς επιχειρήσεις».

Με την ευκαιρία, ο Javed Khattak, διευθύνων σύμβουλος της Economic Zones Development and Management Company της επαρχίας, είπε στο Xinhua ότι το Rashakai είναι πολύ σημαντικό καθώς ιδρύεται σε μια επαρχία που αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια και τις φυσικές καταστροφές.

Ο Khattak είπε ότι το έργο θα φέρει μια σημαντική αλλαγή όσον αφορά τη δημιουργία ανθρώπινου δυναμικού, τις ευκαιρίες για το εργατικό δυναμικό και την οικονομική ανάπτυξη της επαρχίας.

Ξεκίνησε το 2013, το CPEC, το εμβληματικό έργο της πρωτοβουλίας Belt and Road Initiative που προτείνει η Κίνα, είναι ένας διάδρομος που συνδέει το λιμάνι Gwadar στο νοτιοδυτικό Πακιστάν με το Kashgar στην Αυτόνομη Περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, το οποίο δίνει έμφαση στην ενέργεια, τις μεταφορές και τη βιομηχανική συνεργασία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *