2 γιγάντια μικρά πάντα που γεννήθηκαν στη Μαλαισία επιστρέφουν στην Κίνα

Τα γιγάντια μικρά πάντα Yi Yi και Sheng Yi επέστρεψαν στην Κίνα αργά την Τρίτη, κλείνοντας τη διαμονή τους στη Μαλαισία καθώς ωριμάζουν.

Σε μια σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διατήρησης Γιγαντιαίων Πάντα στο ζωολογικό κήπο Negara, ο αναπληρωτής υπουργός Φυσικών Πόρων, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Huang Tiong Sii είπε ότι ο Yi Yi, ο οποίος είναι τώρα πέντε ετών, είχε προγραμματιστεί να επιστρέψει το 2020, αλλά αυτό αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Sheng Yi έφτασε επίσης τους 24 μήνες τον περασμένο Μάιο, η China Wildlife Conservation Association (CWCA) συμφώνησε με την πρόταση της Μαλαισίας να στείλει το τρίτο γιγάντιο Panda μαζί με τον Yi Yi», είπε.

Επαίνεσε επίσης τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν τα γιγάντια πάντα, συμπεριλαμβανομένων των γονιών τους, στην ενίσχυση των στενότερων δεσμών μεταξύ Κίνας και Μαλαισίας.

«Το Yi Yi, που σημαίνει φιλία, και το Sheng Yi, που σημαίνει ειρήνη και φιλία, επιλέχθηκαν ως τα ονόματα για τα δύο γιγαντιαία Panda που γεννήθηκαν από το ερωτευμένο ζευγάρι Xing Xing και Liang Liang, που έφτασαν στη Μαλαισία στις 21 Μαΐου 2014. Τα ουσιαστικά ονόματα αντικατοπτρίζουν τη σημασία της φιλίας και της ειρήνης και συμβολίζουν τον ισχυρό δεσμό μεταξύ Μαλαισίας και Κίνας», εξήγησε.

Τα μικρά είναι το δεύτερο και το τρίτο μικρό που γεννήθηκε στη Μαλαισία: Ο Yi Yi γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2018 και ο Sheng Yi γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2021. Το πρώτο μικρό που γεννήθηκε στη Μαλαισία, το Nuan Nuan, ταξίδεψε πίσω στην Κίνα τον Νοέμβριο 2017.

Οι γονείς τους Xing Xing και Liang Liang, οι οποίοι γιόρτασαν τα 17α γενέθλιά τους την περασμένη εβδομάδα, θα παραμείνουν στη Μαλαισία προς το παρόν.

Ο Ζωολογικός Κήπος Negara ανέφερε σε μια δήλωση ότι τα μικρά θα παραμείνουν στην καρδιά και το μυαλό τους μέσα από καλές αναμνήσεις και ισχυρούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ του προσωπικού, των χειριστών και των επισκεπτών του ζωολογικού κήπου και της οικογένειας των γιγάντων πάντα.

Οι παιχνιδιάρικες γκριμάτσες, οι απαλοί βρυχηθμοί και η σαγηνευτική παρουσία τους έχουν συνυφαστεί άψογα στο ίδιο το ύφασμα της ταυτότητας του ζωολογικού κήπου μας. Από τα πρώτα διστακτικά τους βήματα μέχρι τις άτακτες περιπέτειές τους, κάθε στιγμή ήταν απόδειξη της απόλυτης χαράς και της θαύματος που έφεραν αυτά τα πάντα σε όλους όσους διέσχισαν το δρόμο τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Chin Chet Mooi, μια εθελόντρια που αφιέρωσε τον χρόνο και την προσπάθειά της στις αρκούδες από τότε που οι Xing Xing και Liang Liang έφτασαν για πρώτη φορά στη Μαλαισία το 2014, είπε ότι η στιγμή του αποχαιρετισμού είναι μια από γλυκόπικρες αναμνήσεις και ότι κατάλαβε την ανάγκη να επιστρέψουν στο σπίτι.

Το μέλλον τους είναι στην Κίνα. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να τους φροντίσουμε. Επιστρέφουν στον καθαρό αέρα και το χιόνι. Ανυπομονώ πραγματικά να δω φωτογραφίες και βίντεο με τα παιχνίδια τους στο χιόνι στην Κίνα“, είπε , προσθέτοντας ότι ήλπιζε να μπορέσει να κάνει ένα ταξίδι στην Κίνα για να δει τον Yi Yi και τον Sheng Yi όπως είχε κάνει προηγουμένως ένα ταξίδι για να δει τον Nuan Nuan.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *