Ξένες εταιρείες εξερευνούν ευκαιρίες εμπορικής συνεργαασίας στη βορειοδυτική Κίνα

Η 29η Επενδυτική και Εμπορική Έκθεση China Lanzhou ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1993, η έκθεση χρησιμεύει ως παράθυρο για το άνοιγμα της βορειοδυτικής Κίνας και είναι ένα σημαντικό γεγονός για την οικονομική και εμπορική συνεργασία Belt and Road.

Συνολικά υπογράφηκαν 1.172 συμβόλαια κατά τη διάρκεια της πενθήμερης έκθεσης, αύξηση 30,51% από την προηγούμενη έκδοση της εκδήλωσης, δήλωσε ο Zhang Yinghua, επικεφαλής του επαρχιακού τμήματος εμπορίου.

Η Σαουδική Αραβία και η Ταϊλάνδη έδωσαν το παρών ως τιμώμενες χώρες στη φετινή έκθεση. Ο αριθμός των προσκεκλημένων στην έκθεση ξεπέρασε τους 40.000 και περισσότερες από 1.600 επιχειρήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις από την Ταϊλάνδη συμμετείχαν στη φετινή έκθεση. Στεκόμενος μπροστά από το περίπτερο της Ταϊλάνδης, ο Tawat Mahitapong, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία τροφίμων, είχε ένα πολυάσχολο πρόγραμμα διαφημίζοντας για επαγγελματικούς λόγους.

“Έχουμε φέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων φέτος, ελπίζοντας να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη αναγνώριση της επωνυμίας στην Κίνα και να βρούμε περισσότερους συνεργάτες”, δήλωσε ο Mahitapong. Ως παλιός φίλος της έκθεσης, είναι σίγουρος για τις προοπτικές ανάπτυξης της βορειοδυτικής αγοράς της Κίνας.

Τα τελωνειακά στοιχεία δείχνουν ότι ο συνολικός όγκος εμπορίου μεταξύ της Ταϊλάνδης και της επαρχίας Gansu αυξήθηκε κατά 17 φορές στα 763 εκατομμύρια γιουάν (περίπου 106 εκατομμύρια ευρώ) τους πρώτους πέντε μήνες.

Στη φετινή εμπορική έκθεση, περισσότερες εταιρείες από το εσωτερικό και το εξωτερικό εξετάζουν ευκαιρίες συνεργασίας στη σύγχρονη γεωργία, τον έλεγχο της ερημοποίησης και την ανάπτυξη νέων ενεργειακών πόρων.

Ο Li Bo, ανώτερος περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων στα κεντρικά γραφεία της Big Dutchman China και νεοεισερχόμενος στην έκθεση, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνα αγοράς στο Gansu μετά την έκθεση.

Εργαζόμαστε σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο εκτροφής ορνίθων στην πόλη Pingliang του Gansu. Ελπίζουμε να θεωρήσουμε αυτήν την έκθεση ως εφαλτήριο για να εξερευνήσουμε την τεράστια βορειοδυτική κινεζική αγορά“, δήλωσε ο Li.

Η Gansu θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με εξαγωγικό προσανατολισμό και στην εμβάθυνση της διεθνούς συνεργασίας για την επεξεργασία και εξαγωγή διακριτικών γεωργικών προϊόντων και τεχνολογιών αγροτικών ανταλλαγών, σημείωσε ο Ma Zhanying, υπάλληλος στο τμήμα γεωργίας και αγροτικών υποθέσεων της επαρχίας Gansu.

Σε ένα φόρουμ που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Saleh Ali Khabti, αναπληρωτής υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Gansu για τον έλεγχο της ερημοποίησης, τη χρήση των υδάτινων πόρων και την ανάπτυξη νέας ενέργειας προσδοκά μια ευρεία προοπτική και η έκθεση θα λειτουργήσει ως μια ζωτικής σημασίας πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *