Το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στη Μάλτα γιορτάζει την 20ή επέτειο

Το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Μάλτα (CCC) γιόρτασε την 20η επέτειό του το Σαββατοκύριακο. Με την ευκαιρία αυτή, μαζί με τη Δημοτική Διοίκηση Πολιτισμού και Τουρισμού Xi’an, το Κέντρο διοργάνωσε μια σειρά εκδηλώσεων.

Ένα ιωβηλαίο δώρο από την Xi’an, την πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi της Κίνας, ήταν ένα αντίγραφο των πολεμιστών από τερακότα που δόθηκαν στον κινεζικό κήπο της ηρεμίας το Σάββατο.

Μετά την τελετή των δώρων, πραγματοποιήθηκε υπαίθρια συναυλία παραδοσιακής κινέζικης μουσικής και χορός από καλλιτέχνες από το Xi’an.

Κατά την έναρξη της συναυλίας, ο Πρέσβης της Κίνας στη Μάλτα Yu Dunhai είπε ότι από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, η Κίνα και η Μάλτα είναι βαθιά φίλοι. Το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Μάλτα συμμετείχε σε πολιτιστικές ανταλλαγές και εκπαίδευση, τόνισε ο Yu. Έχει επίσης δημιουργήσει πολιτιστικά έργα, συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς, του κινεζικού φεστιβάλ χαρταετού και του παιδικού διαγωνισμού τέχνης «Imagine China».

«Αυτό έχει γίνει ένα σημαντικό παράθυρο για τον λαό της Μάλτας να κατανοήσει την Κίνα και το Κέντρο θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της φιλίας και των ανταλλαγών ανθρώπων μεταξύ Κίνας και Μάλτας», είπε.

Ο πολιτισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της διμερούς φιλίας μεταξύ των ανθρώπων της Μάλτας και της Κίνας, δήλωσε η Marie-Louise Coleiro Preca, πρόεδρος του Malta Foundation for the Good of Society.

«Θέτουμε ένα άλλο σημαντικό ορόσημο εορτάζοντας την 20ή επέτειο από την ίδρυση του Κινεζικού Πολιτιστικού Κέντρου στη Μάλτα», είπε. «Αυτό δεν είναι μόνο ένα ορόσημο για τη Μάλτα, αλλά και μια στιγμή ορόσημο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αυτό το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο ήταν το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη».

Η Charmaine St John, Δήμαρχος της Santa Lucija είπε ότι η φιλία μεταξύ Κίνας και Μάλτας βασιζόταν πάντα στην ισότητα και το αμοιβαίο όφελος και ελπίζει ότι στο μέλλον στον Κήπο της Ειρήνης θα δούμε περισσότερες πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το απόγευμα της Κυριακής στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, πραγματοποιήθηκε φεστιβάλ φαναριών. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι καλεσμένοι δοκίμασαν κινέζικο τσάι και άκουσαν παραδοσιακή κινέζικη μουσική από καλλιτέχνες από το Σιάν και δοκίμασαν κοστούμια από τη δυναστεία των Τανγκ (618-907).

Το Κινεζικό Πολιτιστικό Κέντρο στη Μάλτα ιδρύθηκε βάσει συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Δημοκρατίας της Μάλτας, η οποία υπογράφηκε το 2001. Το CCC εγκαινιάστηκε από τον HE Prof. De Marco, Πρόεδρος της Μάλτας, μαζί με την κα. Meng Xiaosi, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού της Κίνας και Επίτιμος. Ο κ. Jesmond Mugliett, Υπουργός Νεολαίας και Τεχνών της Μάλτας, 19 Σεπτεμβρίου 2003.

Το CCC είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση της κατανόησης και της εκτίμησης των κινεζικών τεχνών και του πολιτισμού μέσω πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και προσωπικών δραστηριοτήτων.

Μέσα από τα προγράμματά της ενισχύει τις εγκάρδιες και συνεργατικές σχέσεις μεταξύ των λαών. Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις φιλοδοξίες, το Κέντρο στοχεύει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο κοινό της Μάλτας καθώς και να οικοδομήσει στενές συνεργασίες με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το CCC στεγάζεται σε ένα κτίριο 100 ετών στην οδό Μελίτα 173 στη Βαλέτα. Έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του κτιρίου για να διατηρηθεί ο πολιτιστικός του χαρακτήρας και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του Κέντρου. Το Κέντρο διαθέτει βιβλιοθήκη, γκαλερί τέχνης, εργαστήριο γλωσσών, στούντιο χορού, αίθουσα συνεδριάσεων πολυμέσων και πολλές ψηφιοποιημένες αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.

Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό ημερολόγιο, το Κέντρο προσπαθεί να εκπληρώσει το ρόλο του ως κέντρου πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *