Πάνω από το 70% του εξωτερικού εμπορίου της Shandong συνεισέφερε ο ιδιωτικός τομέας

Η επαρχία Shandong της Ανατολικής Κίνας είδε το εξωτερικό της εμπόριο να φτάνει τα 1,56 τρισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 218 δισεκατομμύρια ευρώ) το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας αύξηση 1,8% σε ετήσια βάση, εκ των οποίων πάνω από το 70% προήλθε από τον ιδιωτικό της τομέα, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία σημείωσαν αύξηση του εξωτερικού εμπορίου κατά 3% από έτος σε έτος και συνεισέφεραν το 73,6% των συνολικών εισαγωγών και εξαγωγών της Shandong. Αυτά τα στοιχεία καταδεικνύουν επίσης την ολοένα και πιο εξέχουσα θέση του ιδιωτικού τομέα της επαρχίας στην ώθηση του εξωτερικού του εμπορίου, ανέφεραν τα τοπικά τελωνεία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη.

Από το σύνολο, οι εξαγωγές της Shandong αυξήθηκαν 1,9% σε σχεδόν 925 δισεκατομμύρια γιουάν, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,7% σε περισσότερα από 638 δισεκατομμύρια γιουάν κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα, το εμπόριο της επαρχίας με χώρες κατά μήκος του Belt and Road αυξήθηκε 12% από έτος σε έτος σε συνολικά 632 δισεκατομμύρια γιουάν κατά τη διάρκεια της περιόδου, εκ των οποίων περισσότερο από το 80% προήλθε από τον ιδιωτικό τομέα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *